DK5 Decimalklassedeling: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 137:
 
==Anvendelse==
===Den danske nationalbibliografi===
'''DK5''' anvendes i danske [[folkebibliotek|folkebiblioteker]] både til klassifikation af materialer i katalogen og som opstillingssignatur. DK5 anvendes tillige til klassifikation i [[Det Kongelige Bibliotek]]s Danske Afdeling samt i den danske [[Nationalbibliografi| nationalbibliografi]]. Statsbiblioteket benytter DK5 til klassifikation af den nationalbibliografiske samling samt Overcentralsamlingen. Enkelte danske forskningsbiblioteker, fx Danmarks Pædagogiske Bibliotek, anvender ligeledes DK5 som klassifikations- og opstillingssystem.
 
DK5 anvendes som klassifikationssystem i den danske [[Nationalbibliografi| nationalbibliografi]].
 
===Danske biblioteker===
====Folkebiblioteker====
 
De danske [[folkebibliotek|folkebiblioteker]] anvender DK5 til klassifikation af materialer i katalogen og som opstillingssignatur.
 
====Forskningsbiblioteker====
 
[[Det Kongelige Bibliotek]]s benytter DK5 til klassifikation af materialerne i Danske Afdeling.
 
[[Statsbiblioteket]], vort andet nationalbibliotek, universitetsbibliotek i Aarhus og overcentralbibliotek for folkebibliotekerne benytter DK5 til klassifikation af den nationalbibliografiske samling og overcentralsamlingen.
 
Enkelte danske forskningsbiblioteker, fx [[Danmarks Pædagogiske Bibliotek]], anvender ligeledes DK5 som klassifikations- og opstillingssystem.
 
== Kilder/Eksterne henvisninger ==