Andreas Holck: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Bøgh (diskussion | bidrag)
No edit summary
Bøgh (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 6:
I USA stiftede han bekendtskab med [[Odd Fellow Ordenen]], som han blev optaget i i 1867. Han var meget engageret i samværet i ordenen og i de principper, som den hvilede på. Han blev også [[frimurer]] i USA, men denne orden fangede aldrig hans interesse i samme grad.
 
Holck tilsluttede sig i USA også [[metodisme|metodistkirken]], og vendte i 1877 hjem til Danmark for at blive menighedsforstander for det metodistiske samfund her. Kort tid efter læste han en kundgørelse om, at man søgte efter danske Odd Fellows for at stifte en Odd Fellowloge i København, og han meldte sig straks som deltager og blev ved loge nr. 1 Danmarks stiftelse d. 30. juni 1878 enstemmigt valgt som hammerførende mester (Overmester).
 
Holck blev valgt til Distriktsdeputeret Stormester for Danmark 1. januar 1883, og 21. april 1884 valgtes han enstemmigt til de danske Odd Fellow-logers første Stormester. Han fungerede i dette embede, indtil han i 1889 trak sig tilbage på grund af svigtende helbred. I sin tid som stormester var han meget engageret i at grundlægge Odd Fellow-loger i en lang række danske byer.