Odin Teatret: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m international opmærksomhed
m bestyrelse
Linje 1:
'''Odin Teatret''' blev grundlagt i [[Oslo]] i 1964 af [[Eugenio Barba]]. Han samlede en gruppe af [[skuespiller]]aspiranter, som ikke var kommet ind på [[Statens Teaterskole]] og udviklede en træning for skuespillere.
 
På dette tidspunkt eksisterede ikke andre sådanne grupper i Europa, og at være selvlært og uafhængig af hovedstrømmen indenfor [[Teater|teatrets]] verden, var uhørt og har karakteriseret Odin Teatrets historie op til nu.
 
I 1966 etablerede de sig som '''Nordisk Teaterlaboratorium''' i [[Holstebro]]. Teatret har haft medarbejdere fra mange forskellige lande og har turneret rundt om i verden.
Aktiviteterne på teatret, udover opførelse af forestillinger, omfatter bl.a. kurser, videreuddannelse og seminarer, som har skabt international opmærksomhed.<ref>http://www.nytimes.com/2008/07/10/theater/10odin.html?8dpc</ref>
 
Siden 1971 har Nordisk Teaterlaboratorium været anerkendt og støttet af kulturministeriet, og Holstebro Byråd støtter Odin Teatret som [[egnsteater]].
 
I teatrets bestyrelse sidder <sup>2008</sup> Søren Kjems, som er formand, Kirsten Justesen, [[Per Kofod]], [[Peter Laugesen]] og [[Bjørn Lense-Møller]].
 
==Eksterne referencer==