Paris-syndromet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m retter efter flyt
tilføjelse
Linje 2:
'''Paris-syndromet''' er en [[psyke|psykisk]] sygdom, der hvert år rammer omkring et [[dusin]] [[Japan|japanske]] turister - oftest kvinder - i [[Paris]]. Fænomenet kan karakteriseres som et ekstremt tilfælde af kulturchok og skyldes kontrasten mellem på den ene side høje forventninger og en idealiseret og romantisk forestilling om byen, og på den anden side oplevelsen af arrogante og uhøflige parisere, beskidte gader og pladser, sprogbarrierer og store kulturforskelle.
 
Paris-syndromet udmønter sig typisk i forskellige former for [[vrangforestilling]]er og kræver pskykologiskpsykologisk behandling. Det er klassificeret som en type [[Stendhal syndrom]] og er beskrevet i en artikel i det [[Frankrig|franske]] psykiatriske tidsskrift 'Nervure' i [[2004]].<ref>[http://www.nervure-psy.com/pages_revue/nervure%20juin2004.pdf "Les Japonais en voyage pathologique à Paris] (p. 31-34; fransk)</ref>
 
Lægen [[Youcef Mahmoudia]] fra [[Hôtel-Dieu de Paris]], det ældste [[hospital]] i [[Paris]], fremhæver samtidig, at Paris-syndromet er ''"en manifestation af psychopathologi, der relaterer sig til rejsen, i højere grad end det er et syndrom hos den rejsende"''<ref>[http://www.aphp.fr/site/actualite/mag_voyage_pathologique.htm Voyage pathologique, Voyager rend-il fou? - (på fransk)]</ref>. Han bygger sine teorier og vurderinger på at de påvirkninger, som kan henføres til besøget i Paris i visse tilfælde resulterer i [[tachycardia|accellererende hjerterytme]] (''gallopperende hjerte''), der giver sig udslag i svimmelhed og vanskeligheder ved at trække vejret, som derefter resulterer i [[hallucination]]er på den måde som den italienske læge [[Graziella Magherini]] har beskrevet i sin bog "La sindrome di Stendhal fra 1989."
 
==Referencer==