Cand.scient.pol.: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
'''Cand.scient.pol.''', ([[latin (sprog)|latin]]: ''candidatus/candidata scientiarum politices''), er en [[embedseksamen]] i [[statskundskab]], også kaldet politologi.
 
Uddannelsen, der er normeret til at vare 5 år, findes på [[Aarhus Universitet]], [[Københavns Universitet]] og [[Syddansk Universitet]]. Den engelske betegnelse for uddannelsen er ''Master of ArtsScience in Political Science''.
 
Politologi dækker over kerneområderne [[komparativ politik]], [[international politik]] og [[offentlig forvaltning]]. Politisk teori og [[idéhistorie]] regnes nogle steder også som et kernefag. Dertil kommer andre samfundsvidenskabelige fag som sociologi, [[forvaltningsret]] og [[økonomi]], samt en mængde valgfag. Uddannelsen til cand.scient.pol indeholder desuden undervisning i samfundsvidenskabelig metode og [[videnskabsteori]].
 
Cand.scient.pol.'er bliver ansat i [[centraladministration]]en, regioner og kommuner, [[interesseorganisation]]er og det private erhvervsliv. Cand.scient.pol.'er er trods navnet organiseret i [[Danmarks Jurist- og Økonomforbund]].
 
{{Samfstub}}