Eva Fjellerup: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
'''Eva Fjellerup (-Beck)''' (født [[30. april]] [[1962]], Gentofte) er tidligere dansk moderne femkæmper. Hun nåede i karrierens løb af vinde fem danske mesterskaber og fire verdensmesterskaber. Deltog i [[kårde]][[fægtning]] ved [[OL 1996]] i [[Atlanta]] hvor det blev en 32. plads.
 
Fjellerup voksede op i [[Blovstrød]] nord for [[København]]. Som femårig begyndte hun at svømme og blev i den første tid undervist af [[1930’erne]]s stjerne [[Ragnhild Hveger]], der spåede hende en fremtid som olympisk svømmer. Men Fjellerup skiftede til [[moderne femkamp]] og som 16-årig debuterede hun på det danske kvindelandshold i [[1978]], men stod i en årrække i skyggen af en anden femkæmper [[Pernille Svarre]]. I 1987 flyttede hun til [[Stockholm]], hvor hun gennemgik en treårig uddannelse som idrætskonsulent på [[Bosöns idrottsfolkhögskola]]. Under opholdet i [[Sverige]] gjorde hun store sportslige fremskridt, der blev hun trænet af den ungarske [[fægtemester]] og svenske landholdstræner [[Béla Rerrich]]. Sit første verdensmesterskab vandt hun [[1990]], og med tre efterfølgende VM-titler i [[1991]], [[1993]] og [[1994]] blev hun verdens mest vindende udøver i moderne femkamp. Hun vandt World Cupen 1994 og 1996 samt en lang række danske og nordiske mesterskaber.
 
Da Fjellerup ikke kvalificerede sig til [[De Olympiske Lege i Atlanta 1996]] i moderne femkamp, kvalificerede hun sig i sin favoritdisciplin kårde[[fægtning]] hvor det blev til en 32.plads. Hun var også på landsholdet i [[triathlon]]
 
Hun har bl.a. arbejdet som [[studievært]] i [[Danmarks Radio]]s [[B&U]] Sport.
 
 
==Titler==
Line 8 ⟶ 15:
==Se også==
* [[Moderne femkamp]]
 
==Kilder==
[http://www.kvinfo.dk/side/597/bio/665/origin/170/ Dansk Kvindebiografisk Leksikon - Eva Fjellerup]
[http://www.sports-reference.com/olympics/athletes/fj/eva-fjellerup-1.html Sports-reference - Eva Fjellerup]
 
{{Sportsudøverstub}}