Softwarepatent: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tilføjet POV
Uddybet argumentet for patenter.
Linje 1:
{{POV}}
 
Et '''softwarepatent''' er et [[patent]] på en ide, der kan laves i [[software]]. Eksempelvis har [[Microsoft]] patent på [[dobbeltklik]].
 
Der pågår en del diskussion om, hvorvidt patent er en egnet måde at til beskyttelse af software og funktioner. Nogle frygter, at en sådan type patenter kan forhindre megen udvikling og blot bidrager til flere [[monopol]]er, mens andre argumenterer for, at patentering af software vil styrke udviklingen. Tanken bag sidstnævnte argument er, at hvis man ikke kan få beskyttet sine idéer, så vil færre bruge tid og penge på at udvikle idéerne.
 
I [[USA]] er softwarepatenter almindelige; men i [[EU]] er det i teorien ikke muligt at tage patent på rene softwareideer. Derfor er europæiske softwarepatenter udtrykt som en kombination af ideen, software og en computer. Dette system (som nu inkluderer hardware - nemlig computeren) kan man under nuværende praksis patentere. Der er sået tvivl om, hvorvidt nuværende praksis er i overensstemmelse med gældende lov (specifikt patentlovens §1 stk 2 pkt 3), men der har endnu ikke været en sag, der kan af- eller bekræfte dette.