Henry Louis Le Châtelier: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Navn korrigeret + kat
No edit summary
Linje 6:
 
Le Châtelier havde én søster (Marie) og fire yngre brødre (Louis, Alfred, George og André). Hans mor var meget streng katolik og opdragede sine børn meget regelret og stramt. Henry beskrev med egne ord det sådan "''I var tilpasset til en meget streng disciplin. Det var vigtigt at vågne til tiden om morgen, være forberedt på egne opgaver og pligter, spise hvad der var på tallerkenen osv. Hele mit liv har jeg holdt ved denne respekt for lov og orden. Orden er en perfekt realisering af civilisationen''" (L. Guillet, REVUE DE METALLURGIE, Numéro Spécial, janvier 1937).
 
Som barn gik Le Chatelier på Collége Rollin i Paris. I en alder af 19 efter kun et års speciale på engeniør uddannelsen fulgte han far's fodsporg og tilmelde sig École polytechnique. September 1870 var Le Chatelier udnævned løjtnant af polutecknique. [http://annales.org/archives/images/hlc8.jpg Henry Louis Le Chalier færdiguddannet]. Le Chatelier bestod med udmærkelse og startede på École des mines in Paris 1871.
 
Han var gift med Geniévre Nicolas. Hun var en del af familie vennekreds og en søster til en studie ven. De fik 7 børn, 4 piger og 3 drenge.
 
== Kariere ==
 
{{DEFAULTSORT:Châtelier, Henry Louis Le}}