Skraldebil: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Halvvejs-sikkerheds-gem :-)
m tyrkfejl
Linje 24:
Vogne har i flere hundrede år været brugt til at transportere affald væk fra byerne. Omkring 1920 begyndte man at bruge lastbiler til formålet, og i starten var det biler med åbent lad. Disse havde dog problemer både med lugt og det affald der blæste af under kørslen, og efterhånden gik man ofte over til lukkede biler, først i [[Europa]], men ret hurtigt også i [[Nordamerika]] og resten af verden.
 
De lukkede lastbiler var dog stadigvæk bare tipbiler, og [[skraldemand|skraldemændene]] var ofte nødt til at løfte affaldet op i skulderhøjde. En af løsningerne fra 1929 var en skuffe de hang bag på bilen og som blev hajsthejst op på toppen hvor den vippede affaldet ned i et hul. En anden løsning var storten setsnegl eninde omvendti betonkanonladet, dogder medtrak hulletaffaldet noget lavere. Spiralen på indersiden af tromlen føret afaldet frem mod forenden af bilen,fremad og aflæsning foregik ved at køre tromlen modsatopad.
 
I 1937 opfandt [[:en:George Roby Dempster|George Dempster (engelsk)]] ''Dempster-Dumpster systemet'' hvor affaldscontainere på hjul mekanisk blev tippet op i skraldebilen. Hans containere blev på engelsk kaldt "dumpsters"; et ord der stadigvæk hænger ved.