Fuirendal: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 4:
Hovedbygningen er opført i flere tempi og har en ret uregelmæssig grundplan. Nordfløjen er opført i 1609-10 af [[Vilhelm Dresselberg]] i to stokværk med hvidkalkede mure over hvælvede kældre. I det indre findes kalkmalede dekorationer, som hører til det oprindelige inventar. På sydsiden lå indtil slutningen af 1700-tallet et ottekantet trappetårn. Mod vest byggedes på samme tid eller måske betydeligt senere en portfløj i ét stokværk med kælder og to krydshvælvinger i porten. Mod syd lå en fløj, der stødte op til kirkegården. Den blev nedrevet i 1880erne og erstattedes af den mur, der nu skiller herregården fra kirkegården. Mod øst stod i [[1700-tallet]] en mur med en anselig port, der blev istandsat 1678, men måske var noget ældre.
I [[1922]] moderniseredes hovedbygningen, og i 1922-24 ombyggedes avlsgården. I 2007-2008 atter istandsat og moderniseret.
Godset ejes af [[kammerherre]], [[hofjægermester]] [[Ulrich [[greve]] Holstein-Holsteinborg]], der også ejer [[Holsteinborg]] ved [[Rude]] og [[Snedinge]] ved [[Skælskør]].
Der er ikke offentlig adgang til godset.