Peter Schneidermann: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m robot: automatisk teksterstatning: (-{{kilder}} +{{kilder|dato=november, 2008}}); kosmetiske ændringer
Linje 1:
{{kilder|dato=november, 2008}}{{sprog}}
'''Peter Schneidermann''' (født [[12. august]] [[1960]]), bedst kendt som "Peter Peter" fra [[Sods]]/[[Sort Sol]], er en [[Danskere|dansk]] [[guitarist]].
 
== Biografi ==
Han er født på [[Bornholm]], men familien flyttede til [[København]] umiddelbart efter han blev født. Som dreng var Peter meget interesseret i [[film]] og hang filmannoncer op på sit værelse, men hans fremtid stod på to punkter: enten ville han [[stunt]]man eller også ville han arbejde i [[zoologisk have]]. Som ung havde han også interesse for [[musik]], men kunne ikke selv spille, men under Peters [[konfirmation]] fik han en lyserød [[Hagstrøm]] som har fulgt ham hele livet, og som han har [[tatovering|tatoveret]] på sin ene overarm, så der gik Peter over i at spille [[guitar]]. Peter gik også til [[judo]], fordi han blev drillet med sin lille størrelse, hvor han mødte [[Lars Nybo]], der spillede [[trommesæt|trommer]] og lavet bandet space-brain, som senere skiftede navn til Suck. Senere på året, hvor [[David Bowie]] gæstede [[Danmark]] for første gang, så Peter [[Steen Jørgensen]], og Peter kunne med det samme se at han var sanger. Så da sagde han til [[Thomas Rissel]] "ham skal vi have til sanger i vores Band."
 
Linje 21:
De senere år har Peter Peter fortrinsvis arbejdet med filmmusik, men han har for nylig optrådt på Copenhagen Jazz Festival med den gamle Sort Sol-kollega, Thomas Ortved.
 
== Kilder ==
 
* Jan Poulsen (født 1962), ''Under en sort sol'', ISBN 87-11-11591-2
Linje 27:
 
{{DEFAULTSORT:Schneidermann, Peter}}
 
[[Kategori:Danske musikere]]
[[Kategori:Født i 1960]]