Tony Parker: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Zorrobot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: sv:Tony Parker
m +noter
Linje 26:
| landsholdopdateret =
}}
 
 
 
'''William Anthony (Tony) Parker, II''' (født [[17. maj]] [[1982]], i [[Brügge]], [[Belgien]]<ref name="fox">[http://msn.foxsports.com/nba/player?statsId=3527 Tony Parker], msn.foxsports.com, accessed [[20 March]] [[2007]].</ref>) er en professionel [[Frankrig|fransk]] [[basketball]]spiller, som spiller i [[NBA]] for [[San Antonio Spurs]] og anfører for det franske basketballlandshold.
 
Parker voksede op i en familie, der havde og stadig har stærke forbindelser til professionel [[basketball]]. Efter at have spillet to år i ''Ligue Nationale de Basketball'', kom Parker med i [[2001 NBA Draft]] og blev valgt af [[San Antonio Spurs]]. Han blev hurtigt deres førende [[point guard]] og er siden blev valgt til [[NBA All-Star]]-kampen to gange og har hjulpet Spurs til at vinde to [[Larry O'Brien Championship Trophy|NBA Championships]] - ved finaleserien i 2007 blev han valgt til [[Most Valuable Player]]. Parkers gennembrud i NBA har også givet andre [[Frankrig|franske]] basketballspillere mulighed for at få en karriere i verdens stærkeste basketballliga, bl.a. [[Boris Diaw]], som blev draftet af [[Atlanta Hawks]] i 2003 og [[Ronny Turiaf]], som blev draftet af [[Los Angeles Lakers]] i 2005.
 
 
Den 7. juli 2007 blev han gift med skuespilleren Eva Longoria i Paris.
Line 88 ⟶ 84:
== Andre interesser ==
Parker er en ivrig fan af [[hip-hop]] musik og [[rap]]. Han har udgivet et fransk hiphop-album med produceren Polygrafic (Sound Scientists). Den første [[single (musik)|single]] fra albummet var ''Top of the Game'' med rapperen [[Fabolous]], og den blev udgivet i marts 2007. Den efterfølgende musikvideo indeholdt hans [[San Antonio Spurs]] holdkammerater [[Robert Horry]], [[Tim Duncan]] og [[Brent Barry]] ligeså vel som den tidligere holdkammerat [[Nazr Mohammed]].
 
== Noter ==
{{Reflist}}
 
{{Link GA|en}}