Kulturby 96: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m fjerner assymetrisk stedsbetegnelse
m Småret + link til Valbyparken
Linje 1:
I'''Kulturby '96''' refererer til, at [[1996København]] vari København1996 var [[Europæiskeuropæisk kulturby]]. Det betød at man gennem året startede og gennemførte en lang række projekter indenfor såvel alternativ som folkelig kultur. Projektleder [[Trevor Davies]] stod i spidsen for et samlet budget på næsten en milliard, og 40 ansatte på kontoret ved [[Amagertorv]].
Projektleder [[Trevor Davies]] stod i spidsen for et samlet budget på næsten en milliard, og 40 ansatte på kontoret ved [[Amagertorv]].
 
Kulturbyen var primært finansieret af staten og kommunerne i regionen[[hovedstadsområdet]], hvor staten modsvarede de bidrag som kommunerne ydede. Mens kommunerne [[København]] og [[Frederiksberg]] betalte det højeste kontingent, betalte man i Københavns og [[Frederiksborg Amt]] det halve, mens kommunerne i [[Roskilde Amt]] betalte en femtedel. Alle bidrag blev givet efter antallet af indbyggere.
 
Projektet blev igangsat i [[1992]], da den daværende [[overborgmester]] i København, [[Jens Kramer Mikkelsen]] ([[Socialdemokraterne|S]]), blev tilbudt det, da Danmark som det sidste af de tolv medlemmer af [[EU]] skulle gennemføre en Europæiskeuropæisk kulturby. Projektet blev startet 7 år tidligere, hvor [[Athen]] ønskede at sætte fokus på kultur og identitet i og omkring den græske hovedstad. Senere fulgte resten af de europæiske lande, hvor især projektet i [[Skotland]]s hovedstad [[Glasgow]] fremhævesfremhævedes, da det vendte en negativ spiral med afindustrialisering og [[arbejdsløshed]]. Med udgangspunkt i de skotske erfaringer, arbejdede [[Københavns Kommune]] og de andre 51 kommuner, for at sætte fokus på kultur, men også på København og byens identitet.
Med udgangspunkt i de skotske erfaringer, arbejdede [[Københavns Kommune]] og de andre 51 kommuner, for at sætte fokus på kultur, men også på København og københavneridentitet.
 
Blandt de projekter, der blev startet som en del af Kulturby 96, som stadig eksisterer, er følgende:
Line 15 ⟶ 13:
*[[Helsingør Kulturværft]]
*[[Byggeriets Hus]]
*[[Valbyparken|Temahaverne i Valbyparken]]
 
[[Kategori:Københavns historie]]