Afrikakorpset: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
oversat fra engelsk
 
m →‎Sammensætning og terminologi: panserdivision eller Panzerdivision.
Linje 16:
 
===Sammensætning og terminologi===
[[ImageBillede:PzKpfw IVD Africa Korps USAOM.jpg|thumb|Panzer IV i Nordafrika]]
"Afrika Korps" er udledt af oprindelige tyske navn, som korrekt staves i et ord. Strengt taget refererer begrebet til den oprindelige enhed, som selv om den ikke blev opløst, blev en del af den stadig større tyske og italienske tilstedeværelse i Nordafrika på grund af dens rolle fra februar 1941 til maj 1943 under felttoget i Nordafrika. I nogle sammenhænge bruges det imidlertid til at beskrive alle tyske enheder i Nordafrika. Nogle væsentlige tilknyttede enheder omfatter 15. panzer divisionPanzerdivision, 21. panzer divisionPanzerdivision, ''Afrika'' ''ZbVzbV'' (Zur''zur besondere VerwendingVerwendung'': (til særlig brug)) divisionen, der startede som en infanteridivision og langsomt blev opgraderet til en fuldt motoriseret division og derpå blev omdøbt til 90. lette ''Afrika'' -division, den 164. lette ''Afrika'' -division, den 999. lette ''Afrika'' -division, den 334. infanteridivision, Fallschirmjäger-Ramcke Brigadenbrigaden. Der var også 8 italienske divisioner under Rommels kommando i Panzerarmee Afrika, herunder to pansrede, to motoriserede, tre infanteri- og en faldskærms divisionfaldskærmsdivision. Hæren blev støttet af en række midremindre enheder fra såvel de tyske som italienske væbnede styrker.
 
Betegnelsen "let" havde ikke en standardiseret betydning i forhold til organisation og udstyr.
 
Tyske enheders organisation var baseret på organisationsdiagrammer (Kriegsstärkenachweisungen eller KStN). Hver af de enheder, der var opstillet i den tyske hær havde en KStN, og alle nye enheder blev opstillet med henvisning til en KStN og tilhørende dato. F.eks. havde den 5. lette ''Afrika'' -division en organisationsstruktur som manglede bestemte elementer før den kunne kaldes en komplet panzerdivisionpanserdivision. Det samme var tilfældet for den partner, den 15. panzer divisionPanzerdivision, som ankom i slutningen af april og maj 1941. Den 5. lette division blev med tiden delvist udvidet til 21. panzerdivisionPanzerdivision. Den fik tildelt tyske enheder, der allerede var placeret i Afrika og noget nyt udstyr, så den kunne opfylde kravene til en panzerdivisionpanserdivision (bortset fra motorcykel bataljonenmotorcykelbataljonen, som aldrig blev komplet) og blev så omdøbt i august 1941. Da hele Afrikakorpset blev omstruktureret og fik nyt navn i august 1941 holdt den nye nomenklatur i mindre end seks måneder. Den berømte styrke med det kortlivede navn blev en stor komponent af Panzer Armee Afrika, som blev til Deutsch-Italienische Panzerarmee og senere til HeeregruppeHeeresgruppe Afrika i løbet af de 27 måneder denne enhed deltog i kampagnerne.<ref> http://www.AfricaKorps.org </ref>
[[ImageBillede:Panzer IV Afrika.jpg|thumb|Losning af 2 kampvogne i Nordafrika.]]
 
Yderligere tyske enheder blev sendt til Afrika og blev dele af Panzerarmee Afrika. Det var tilfældet med 164. lette ''Afrika'' -division, der i starten kun var en delvist motoriseret infanteridivision, og aldrig havde kampvogne overhovedet, kun panserbiler og recognosceringskøretøjeropklaringskøretøjer. Forskellige tyske divisioner i Afrika blev indimellem reorganiseret eller fik nyt udstyr uden at få nyt navn, eller omvendt fik nyt navn uden væsentlige ændringer. Ingen af de tyske armeerarméer opfyldte fuldt ud deres KStN på grund af tab i kamp, sænkninger af troppetransportskibe på Middelhavet mens de var undervejs og det voldsomme slid på køretøjerne.
 
====Herman Göring Panzer Divisionen====