Marco Pantani: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m lidt større
No edit summary
Linje 17:
 
 
'''Marco Pantani''' ([[13. januar]] [[1970]] - [[14. februar]] [[2004]]) var [[Italien|italiensk]] [[cykling|cykelrytter]] fra [[CesenaCesenatico]]. Han var kendt under kælenavnene '''Piraten''', '''den lille elefant''' og '''den lille store''' <ref>http://www.ugeskriftet.dk/lf/UFL/ufl99_00/1999_2000/ufl9927/l_s/30787.htm</ref>.
 
Marco Pantani var en ægte bjergrytter med ensin vægt på omkring 5056 kg. HanI sin debutsæson 1994 blev 2´er i Giro d´Italia og 3´er i Tour de France. Senere vandt han flere storespektakulære sejre i bjergene i såvel [[Tour de France]] som [[Giro d'Italia]]. HanBlandt andet sænkede han den gule trøje (Jan Ullrich) med 9 minutter i 1998, på etapen over Galibier til Deux Alpes. Pantani har den dag i dag har rekorden for at køre hurtigst op ad det legendariske bjerg [[L'Alpe d'Huez]], trods at Armstrong senere vandt en decideret enkeltstart på samme bjerg.
 
Pantanis største bedrift var at vinde både Giro d'Italia og Tour de France i [[1998]]. En bedrift der ikke siden er blevet gentaget og bragte Pantani ind i en eksklusiv gruppe af "dobbeltvindere" : Coppi, Merckx, Anquetil, Hinault, Roche og Indurain
 
I [[1999]] blev han taget under Giro d'Italia med en for høj hematokritværdihæmatokritværdi mens han førte løbet. Han blev aldrig dømt for doping, men kom sig aldrig rigtigt tilbagementalt herefter.
 
Marco Pantani døde af en overdosis [[kokain]]. Pantani vejede 56 kg.
 
== Kilder ==