Saratogafelttoget: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
oversat fra norsk
 
m Typo fixing, typos fixed: afsted → af sted ved brug af AWB
Linje 35:
 
Burgoyne blev bedt om at fremlægge en plan, og han fremlagde strategien i et notat med titlen "tanker om gennemførelse af krigen på den canadiske side". Den plan gav han til Germain den [[28. februar]] 1777. Planen blev godkendt med nogle modifikationer. Burgoyne blev udnævnt til leder af ekspeditionen på bekostning af general [[Henry Clinton]] som også var i [[Storbritannien]] i et forsøg på at få en uafhængig kommando. Clinton blev i stedet adlet, men måtte ellers fungere som general Howes næstkommanderende. Burgoyne var så sikker på succes, at han væddede 50 guineas med en ven om, at han ville vende sejrrig tilbage inden et år.<ref>Richard M. Ketchum, «Saratoga: Turning Point of America's Revolutionary War», s. 79&ndash;83.</ref>
[[Billede:Sir_henry_clintonSir henry clinton.jpg|thumb|General Henry Clinton.]]
 
===Angreb fra to sider===
Linje 99:
Efter dette slag tog Gates nogen af Arnolds regimenter for at forstærke centrum. Arnold stillede sin stilling til disposition, men blev stoppet af en opfordring som var underskrevet af alle linjeofficerer med undtagelse af general Lincoln; men Gates fjernede ham fra hans kommando, og dermed var han nu tilknyttet hovedkvarteret uden opgaver. Lincolns mænd, støttet af milits, gennemførte et angreb ved Fort Ticonderoga mens amerikanske skarpskytter fortsatte med at genere de britiske stillinger.
 
Militsenheder fortsatte med at ankomme og den amerikanske styrke voksede til over 10.000 mand. Burgoyne igangsatte sit næste angreb den [[7. oktober]], da hans forsyningslinjer var truede og hans stilling begyndte at blive desperat. Budbringere red ind og ud af hovedkvarteret, mens Arnold gik frem og tilbage i hovedkvarteret og hørte på lyden af skud fra regimenterne under [[Daniel Morgan]] og [[Henry Dearborn]]. Arnold blev ignoreret af Gates. Til sidst steg han til hest og galoperede mod kampen uden ordrer. Gates sendte en rytter afstedaf sted for at beordre ham tilbage, men han fik aldrig fat på Arnold som tog ledelsen over [[slaget ved Saratoga#Slaget ved Bemis Heights|slaget ved Bemis Heights]] og drev briterne tilbage til deres stillinger. Senere blev general Gates kendt som "helten fra Saratoga".
 
==Overgivelse og konventionshæren==
Linje 136:
 
[[Kategori:Den amerikanske uafhængighedskrig]]
 
 
[[de:Saratoga-Feldzug]]