Hjælp:Portal: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Walling (diskussion | bidrag)
m flytter toc til højre side
m linkfix
Linje 12:
* Med mere
 
Se en [[:Kategori:Portaler på Wikipedia|liste over alle portaler]] eller [[Portal:ForsidePortaler|portalforsiden]] med en emne-opdelt indgang.
 
== Historie ==
Linje 22:
== Hvordan man finder portaler ==
 
Alle portaler er at finde i [[:Kategori:Portaler på Wikipedia|kategorien med portaler]] og på den emne-opdelte [[Portal:ForsidePortaler|portalforside]]. Hvis du opretter en portal så husk at tilføje den.
 
Hvis du surfer rundt på Wikipedia kan det være du støder på et link til en portal. Artikler der vedrører et emne på en portal kan linke til det med skabelonen <nowiki>{{</nowiki>[[Skabelon:Portal|portal]]<nowiki>}}</nowiki>. Denne skabelon er også brugt på visse kategorier. Hvis du finder en artikel der har en tilsvarende portal, så tilføj denne skabelon &ndash; gerne øverst i artiklen.
Linje 46:
Der er nogle specielle sider og kategorier som er relevante i forhold til portaler. For at give et overblik er de listet her.
 
* '''[[Hjælp:Portal]]''' &ndash; Denne side forklarer hvad en portal er og giver retningslinjerne for dem.
* '''[[Portal:ForsidePortaler]]''' &ndash; Portalforsiden er en emne-opdelt indgang til portaler.
* '''[[Hjælp:Oprettelse af portal]]''' &ndash; En guide til nemt at oprette din egen portal.
* '''[[:Kategori:Portaler på Wikipedia]]''' &ndash; Giver en liste over alle portaler.
Linje 62:
* Kategorien med portaler hedder [[:Kategori:Portaler på Wikipedia]]. Denne fungerer samtidigt som en alfabetisk fortegnelse over portaler.
* Kategorier til administrationsformål sættes som underkategori til [[:Kategori:Portaladministration]]. Hver portal kan oprette en kategori til administration, hvori de placerer sider og undersider for portalen. Dette bør man gøre.
* En portals forside hedder Portal:Navn. Kun forsiden tilføjes til [[:Kategori:Portaler på Wikipedia]] indekseret under portalens navn. Husk også at tilføje din portal til [[Portal:ForsidePortaler]].
* Skabeloner og sider der kun bliver brugt på en given portal skal ligge som undersider af denne. Skabeloner der bliver brugt på tværs af portaler skal ligge i Portal-navnerummet og tilføjes [[:Kategori:Portalskabeloner]].
* [[Wikipedia:For børn og unge]] og [[Wikipedia:DR-sport]] indsættes i kategorien, men er ellers undtaget disse retningslinjer.