Signalhorn: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Oprettelse fra norsk Wikipedia (http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Signalhorn&oldid=4852055)
 
m orddeling
Linje 7:
Signalhornet er udviklet fra tidlige intrumenter, til brug både for musik så som kommunikationsmidler. Det kaldes "horn" fordi det blev udviklet fra brug af horn fra dyr. De første signalhorn blev udviklet til hjælp under jagt, for at lave lokketoner overfor byttet og for at give signaler mellem jægerne.
 
Det første kendte tilfælde med brug af militære signalmænd med signalhorn var den såkalte "halvmåneblæser" ''Halbmondblaser'' i [[Hannover]] i [[1758]]. Det var U-formet (deraf navnet) og let bærbart over skulderen i skulderrem. Den kom til England i [[1764]] hvor den efterhånden blev udbredt indenfor [[infanteri]]et. IndenforInden for [[kavaleri]]et blev der brugt [[trompet]], noget som i eftertiden er blevet blandet med signalhorn. En trompet producerer en lyd som var bedre hørbar på kortere afstande, mens signalhornet er mere hørbart over større afstande.
 
Signalhornet er hovedsagelig brugt som militært signalhorn, men også i drillkorps hvor disse er blevet videreudviklet fra sin militære baggrund.