Hemming Hartmann-Petersen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m robot: automatisk teksterstatning: (-{{kilde mangler}} +{{kilde mangler|dato=Uge 50, 2008}}); kosmetiske ændringer
No edit summary
Linje 3:
Allerede siden han var 17 år var Hartmann-Petersen en aktiv del af den såkaldte danske "[[jazz-guldalderen|jazz-guldalder]]". Under det meste af [[2. verdenskrig]] spillede han [[kontrabas]] i Børge Roger Henrichsens kvintet. Fra slutningen af [[1940'erne]] virkede han desuden som teatermusiker og optrådte med [[Osvald Helmuth]] og [[Liva Weel]].
 
Efter nogle år som matematiklærer på seminariet i [[Nuuk]] og et år som gymnasielærer på Stenhus Kostskole var han i [[1960'erne]] med til at skabe det, vi i dag kender som [[P3]], og var med radiodirektør [[Leif Lønsmann]]s ord var han en af dem, "som var fremsynede og modige nok til at tage de unge radiolyttere alvorligt"{{kilde mangler|dato=Uge 50, 2008}}. Således var han gennem 30 år blandt radioens mest skattede studieværter{{kilde mangler|dato=Uge 50, 2008}}. Han lavede musikprogrammer, interviews og programserien ''[[Mellem brødre]]'' med sin bror [[Jørgen Hartmann-Petersen]], også kendt under pseudonymet "Habakuk". Sammen med oboisten og kulturpersonligheden [[Waldemar Wolsing]] lavede han en rekke radioprogrammer om afdøde komponister kaldet ''Himmelske samtaler''.
 
Desuden var han forfatter til syv bøger, blandt andet monografier om [[Hans Scherfig]] og [[William Heinesen]], tre [[essay]]samlinger og endelig ''Carl Madsen - en glad kommunist'' og ''En røst fra orkestergraven'' med erindringer fra et musik- og teaterliv.