Figurer fra Crash Bandicoot: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Rettede lige egne fejl
Kommer med mere tekst til Crash Bandicoot. Bruger engelske wiki.
Linje 1:
'''''[[Crash Bandicoot]]''''' er en serie [[platformspil]] der siden 2005 udgives af [[Radical Entertainment]]. Tidligere blev det udviklet af [[Naughty Dog]] fra 1996 til 1999, og [[Traveller's Tales]] og [[Vicarious Visions]] fra 2002 til 2004. Series indeholder en lang række figurer, designet af en lang række kunstnere, med Charles Zembillas og Joe Pearson værende de mest bemærkelsesværdige.
 
Serien fokusere på konflikterne mellem en mutterret bandicoot ved navn Crash Bandicoot og hans skaber [[Doctor Neo Cortex]]. [[Crash]] er hovedsageligt den figur der optræder som den spilbare hovedperson, dog er andre figurer, så som [[Coco Bandicoot]] og Doctor Neo Cortex, til tider også spilbare. Serien startede ud med at indeholder ni figurer, men dette nummer er siden blevet udvidet og serien holder nu over 60 individuelle figurer.
 
== Overordnede Helte ==
Linje 7:
{{nihongo|'''Crash Bandicoot'''|クラッシュ・バンディクー|Kurasshu Bandikū}} er den primære hovedperson i spilserien og den figur som spillere oftest har fuld kontrol over. Crash fik navnet tildelt af [[Naughty Dog]] i forbindelse med hans tendens til at smadre kasser.<ref name="JasonInterview">{{Cite web |publisher=Crash Mania |title=Interview with Jason Rubin |url=http://www.crashmania.byethost15.com/interviewjason.php |accessdate=11. august, 2008}}</ref> [[Brendan O'Brien]] ligger stemme til ham i Naughty Dog-spillene, [[Steven Blum]] i ''[[Crash Nitro Kart]]'', og [[Jess Harnell]] i [[Radical Entertainment]]-spillene. I den japanske version af serien er det [[Kappei Yamaguchi]] der ligger stemme til ham op til ''Crash Nitro Kart'', og [[Makoto Ishii]] i ''[[Crash Boom Bang!]]''.
 
Engang en odinær [[Øst Spærret Punggrævling]], [[Crash]] var snappet fra det vilde af [[Doctor Neo Cortex]] og udsat for the Evovlo-Ray som en del af Cortex's plan at gøre Crash "[[general]]" af hans "Cortex Commandos", som vil blive brugt til at [[dominere verdenen]]. Dog, da Dr. Cortex putter Crash ind i "Cortex Vortex" for at gøre Crash loyal kun over for Cortex, får maskinen en funktionsfejl og anser uværdig til at være i hans Cortexs hær, Crash er kastet ud fra Cortexs slot. Som en akt af hævn og for at redde hun Bandicooten ([[punggrævlingen]]) kaldt [[Tawna]], Crash rejser igennem Wumpa Øerne, og bekæmper Cortexs håndlanger på vejen. Han stjæler til sidts Cortexs [[luftskib]], bekæmper Doctor Cortex, og stikker af sammen med Tawna. Et år sener, er Crash sendt afsted efter et nyt [[laptop]] batteri for hans søster Coco, men er snart bortført af Docter Neo Cortex, som påstår at have ændret sig. Crash har fået odrer til at samle [[krystal]]er for Cortex mens kæmper af modstand fra [[Doctor Nitrus Brio]]. Når Cortexs sande hensigt er afsløret, sender Crash, Cortex flyvende ud i rummet og hjælper Nitrus Brio med at ødelægge Cortexs rum station. Når resterne fra rum stationen smadrer ind i [[Jorden]] og sætter den dæmoniske [[Uka Uka]] fri, Crash er rekruteret af [[Aku Aku]] til at bruge [[Doctor Nefarious Tropy]]s tids-vridende maskine for at samle de kraftfulde krystaler i deres originale sted før Cortex gør. Crash samler til sidst alle 25 Krystaler og bekæmper Nefarious Tropy, skyld i at den tids-vridende maskine implodere sig selv. Crash viser sig som en spilbar figur i [[Crash Team Racing]] og [[Crash Bash]]. Epilogen fra Crash Team Racing oplyser at Crash har solgt sin livs historie, titlrn er "[[The Color Orange]]", til et stort film studio, sat til at blive udgivet ved jule tiden.
 
=== Aku Aku ===