Oscar Nielsen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
m Robot: Ændrer Kategori:Danske skuespillere; kosmetiske ændringer
Linje 1:
'''Oscar Peter Nielsen''' ([[21. august]] [[1858]] i [[København]] - [[7. februar]] [[1926]]) var en dansk [[skuespiller]].
 
Oscar Nielsen var søn af skibsmaskinist Jens Nielsen og hustru Kirstine Clausen. Oscar kom som ung i lære som [[Smed|smed]]. Allerede som syvårig havde han optrådt som [[Balletdanser|balletdanser]] på [[Alhambra (forlystelseshave)|Alhambra]], og han forfulgte drømmen om en teaterkarriere ved at læse privat hos skuespilleren [[Lauritz Stigaard]]. I [[1880'erne]] optrådte han i [[Norge]]. Hjemme i København var han leder af teatret i [[Korups Have]] og af [[Concert du Boulevard]].
Oscar Nielsen var komiker og optrådte med vitser, viser og som [[bugtaler]]. Han var selv en flittig forfatter af [[monolog]]er og små revyer, der blev opført i diverse foreninger, herunder ofte de [[socialdemokrat]]iske, da Oscar Nielsen selv var erklæret [[Socialdemokraterne|socialdemokrat]].
I perioden [[1914]]-[[1918|18]] medvirkede han i mere end 40 [[stumfilm]] i biroller og som statist. Da han indstillede skuespillerkarrieren, blev han ansat som portner og dørmand på [[Det kongelige Teater]], hvor han var fra [[1920]] og til sin død.
Linje 22:
{{skuespillerstub}}
{{DEFAULTSORT:Nielsen, Oscar}}
 
[[Kategori: Danske skuespillere]]
[[Kategori: StumfilmskuespillereSkuespillere fra Danmark]]
[[Kategori:Stumfilmskuespillere Fødtfra i 1858Danmark]]
[[Kategori: DødFødt i 19261858]]
[[Kategori:Død Danskei skuespillere1926]]