Y2K: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
gendannet
No edit summary
Linje 1:
Året '''2000''' - eller som det med en amerikansk smartness kom til at hedde: '''Y2K''' ('''Y'''ear '''2''' '''K'''ilo = "År 2 x 1000") - blev omgærdet med en hel del [[mystik]] og oppisket [[frygt]].
 
Især blev det betonet, at [[computer]]systemermesystemerne ''kunne'' bryde sammen, når årstallet kom til at ende på "00" ligesom det gjorde i år 1900. Man formodede, at de interne ure i maskinerne ville foretage alle beregninger ud fra årstallet 1900 i stedet for årstallet 2000. Det måtte føre til totale sammenbrud med sneboldvirkning over hele verden, frygtede man. Der skete dog intet, når man ser bort fra de millionindtjeninger, som gik i lommerne på de smarte firmaer, der tilbød løsninger på de tænkte problemer. En anden tolkning er naturligvis at problemerne faktisk blev løst.
 
Hvad angår det med mystikken, så var der troende mennesker, som ventede verdens undergang ved årsskiftet. Det gjorde de mest af alt, fordi Jorden ikke gik under ved det forrige årtusindskifte, selv om man også frygtede det dengang. Som vi ved, skete der dog ikke andet end at tingene gik videre...