Gribskov: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Flytter link
Linje 1:
[http://www.gribskovinfo.dk Gribskov infoside]{{harflertydig}}
[[Billede:Grib_skov.jpg|thumb|250px|Nyudsprungne bøge i Gribskov den 11. maj 2005]]
'''Gribskov''' er en skov i [[Nordsjælland]] og Danmarks fjerdestørste skov. Den dækker et område fra [[Nødebo]] i syd til [[Esbønderup]] i nord og [[Esrum sø]] i øst til [[Alsønderup]] i vest. I alt er skoven på ca. 5600 [[Hektar|ha]], hvilket gør den til en af [[Danmark]]s største skove. Kun overgået af [[Silkeborg Skoven]], [[Rold Skov]] og [[Klosterheden Plantage]].
Linje 33:
[[Gribskovbanen]] løber langs østsiden af søen og har ved søens nordvestlige hjørne et [[Gribsø Station|trinbræt]] med samme navn som søen.
 
== Kilder / eksterne henvisninger ==
* [http://www.skovognatur.dk/Udgivelser/Vandretursfoldere/atilaa/Gribsoe.htm '''Gribskov Gribsø'''], Skov- og Naturstyrelsen, [[Vandreture (folderserie)|Vandreture i Statsskovene nr. 5]].
* [http://www.skovognatur.dk/Udgivelser/Vandretursfoldere/atilaa/Maarum.htm '''Gribskov Maarum'''], [[Skov- og Naturstyrelsen]], Vandreture i Statsskovene nr. 48.
Linje 39:
* [http://www.skovognatur.dk/Udgivelser/Vandretursfoldere/atilaa/Gribskov.htm '''Gribskov Nødebo'''], Skov- og Naturstyrelsen, Vandreture i Statsskovene nr. 79.
* [http://www.fa.dk/tekmil/miljo/Vandkvalitet/soewebHome/Store%20Gr.HTM Frederiksborg Amts side om Gribsø]
* [http://www.gribskovinfo.dk Gribskov infoside]
 
{{-}}
{{DK-naturstub}}