Vipperød: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
fjerner kategori da artiklen allerede er i underkategori
Linje 21:
 
== Skole og idrætsliv ==
Vipperød har en [[sportshal]] ved skolenVipperød Skole og flere idrætsforeninger samt en campingplads lidti udenÅgerup forved byenÅgerup iskole og Ågerup Kirke. I ''Tempelkrogen'' meder der en anløbsplads for kanoersmåbåde. Der fanges en del ål der. Den gamle mølleKongstrup Mølle blev på et tidspunkt indrettet som restaurant, men er senere lukket og fungerer som privat bolig. I byen findes er aktivt kulturliv, der har givet sig udslag i amatørteater, sommerfester (Vipperød Festdage), kulturdage, m.m. En stor del af byens kulturliv er desuden centreret omkring gymnastikforeningen, boldklubberne, badmintonklubben og spejderbevægelsernespejderbevægelsen (DDS) og desuden FDF).
 
[[Ågerup]] og Vipperød harer historiski væretdag knyttetved tætat sammen,smelte idetsammnen. mangeIndtil af1970 Vipperødsvar borgeredet gårto iselvstændige kirkekommuner, isom opdelte Vipperød. Den ene kommune hed Ågerup og den anden kommune hed Sønder Asmindrup - Grandløse. [[Ågerup Skole]] benytter desuden ofte faglokalerne på [[Vipperød Skole]]. En kommende cykelsti mellem de to byer ventes at stå færdig i slutningen af 2008 eller i 2009.
Vipperød Sognegård samler i dag de 3 kirkesogne midt i Vipperød på det gamle militærdepots jord. Sognegården blev indviet i 2008.
 
Vipperød har en række naturområder, ''Fruerskoven'' mod sydvest i udkanten af byen og Tempelkrogen mod nordøst (3 kilometer), hvor ''BådlaugetBådelauget'' er det centrale mødested for fiskere, kajakroere og kanosejlere. Også friluftsmuseet ''Andelslandsbyen'' bør nævnes som et samlingssted for udendørs byaktiviteter. Desuden er Maglesø et eftertragtet udflugtsmål.
 
== Kilder ==