Russisk fjernøsten: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Oprettet
 
m flytter stub til bunden
Linje 1:
{{Asien-geostub}}
[[Billede:Map of Russia - Far Eastern Federal District.svg|right|thumb|300px|Russisk Fjernøsten]]
'''Russisk fjernøsten''' ([[Russisk (sprog)|Russisk]]: Да́льний Восто́к Росси́и) betegner den russiske del af [[Fjernøsten]], dvs. de østligste del af [[Rusland]] som ligger ud til [[Stillehavet]]. Det '''russiske fjenøsten føderale distrikt''' svarer til dette område. Af og til bruges begrebet '''Russisk Fjernøsten''' dog kun om den sydlige del af dette område, men denne terminologi svarer ikke til officiel russisk sprogbrug siden distriktet blev oprettet i 2000. Traditionelt blev republikken [[Sakha]] ([[Yakutien]]) med hovedstaden [[Yakutsk]] medregnet til [[Sibirien]], men hører nu til det russiske fjenøsten føderale distrikt.
 
Befolkningen i hele området er på mellem 6 og 7 mio. indbyggere, som hovedsageligt bor i de sydlige områder. Arealet er på 6,.215,.900 km² hvilket gør det til det største føderale distrikt i Rusland, og befolkningstætheden bliver således lidt over 1 indbygger pr. km².
 
Hovedparten af befolkningen er etniske [[russer]]e og [[ukrainer]]e. 75% af befolkningen bor i byer hvor de 2 største er [[Vladivostok]] (595,.000 indbyggere) og [[Khabarovsk]] (583,.000 indbyggere).
 
{{Asien-geostub}}
 
[[Kategori:Asien]]