Kanonbatteriet Bateria de las Cenizas: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: '''Historisk baggrund''' I 1926 besluttede man i Spanien at etablere moderne kystforsvarsinstallationer, herunder et antal tunge kystforsvarsbatterier med 38,1 cm Vickers - Armstrong kanone…
 
No edit summary
Linje 11:
'''Kanonerne'''
På trods af forfaldet fremtræder kanonerne i god stand. Det ene kanontårn er åbent, så man kan klatre ind i det forfra og se indretningen.
Kanonerne er af typen Vickers - Armstrong 381/45 mm og fremstillet i 1920'erne i England. Rørets længdeerlængde er 17,6 meter og vægten er 88.000 kg. Den maksimale skudvidde er 35.000 meter. Granatvægten var for såvel AP som HE granaten 885 kg.
 
Der er ikke gjort forsøg på at gøre batteriet til en turistattraktion således som det er tilfældet i Hanstholm og i Kristianssand. Hele batteriet er dog stadig i en sådan stand, at det stadig vil kunne gøres til en attraktion på højde med batteriet Vara i Kristianssand. Man kan kun beklage, at vi i Danmark har været så dumme, at vi ikke lod en af kanonstillingerne i Hanstholm henligge i et tilsvarende forfald, hvilket kunne have muliggjort en mere spændende etablering af Museumscenter Hanstholm.