Conrad Grebel: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: '''Conrad Grebel''' (1498-1526) var medstifter af De Schweiziske Brødre og kaldes ofte anabaptisternes fader. == Tidlige liv == Conrad Grebel blev født omkring 1498, s…
 
m robot Tilføjer: cs, de, eo, es, pl, pt; kosmetiske ændringer
Linje 7:
== Uddannelse ==
 
Det menes, at Conrad Grebel studerede i seks år på latinskolen ved Grossmünster-kirken i Zürich. Han kom på universitetet i [[Basel]] i oktober 1514, hvor han bl.a. læste hos den berømte humanist Heinrich Loriti. Grebels far skaffede ham et stipendium til universitetet i [[Wien]], hvor han startede i 1515 og blev til 1518. Her blev han nær ven med humanisten Joachim Vadian i St. Gall. Efter tre år i Wien vendte Grebel tilbage til Zürich i tre måneder, hvorefter han med et stipendium kom til universitetet i [[Paris]]. Her var han i to år, levede det frie liv og var indblandet i adskillige slagsmål med andre studerende. Da faderen hørte om sønnens unoder, stoppede han for pengene og krævede, at Grebel vendte tilbage til Zürich. Grebel brugte i alt seks år på tre universiteter uden nogensinde at gøre sine studier færdige.
 
I 1521 kom Grebel med i en studiegruppe hos [[Ulrich Zwingli]]. De studerede de græske klassikere, den latinske [[Bibel]], det hebræiske [[Det Gamle Testamente|Gamle Testamente]]. Det var i denne gruppe, at Grebel mødte og blev gode venner med [[Felix Manz]].
Linje 34:
Denne artikel er en oversættelse af artiklen ''Conrad Grebel'' på den engelske Wikipedia.
</blockquote>
 
[[en:Conrad Grebel]]
[[Kategori:Protestantisme]]
[[Kategori:Reformationen]]
[[Kategori:Historie]]
 
[[cs:Konrád Grebel]]
[[de:Konrad Grebel]]
[[en:Conrad Grebel]]
[[eo:Conrad Grebel]]
[[es:Conrad Grebel]]
[[pl:Konrad Grebel]]
[[pt:Conrad Grebel]]