Christian Arhoff: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Frank R (diskussion | bidrag)
No edit summary
Frank R (diskussion | bidrag)
Videre-redigering, film-oversigt følger snarest
Linje 3:
Christian Arhoff medvirkede allerede som barn i skolekomedier på [[Birkerød]] Kostskole og begyndte efter at have opgivet et jurastudium som elev på [[Dagmarteatret]] fra [[1914]] til [[1917]]. Han debuterede i [[1916]] i Støvlet Kathrine. Efter 1 års provinsturné kom han til [[Odense Folketeater]] i [[1918]] og arbejdede der til [[1922]]. Fra 1922-[[1926]] var han ved [[Bonbonnieren]]. Senere fik han engagement ved [[Tivoli Sommerteater]] og medvirkede her i adskillige folkelige forestillinger. Dette førte til et samarbejde med [[Robert Storm Petersen]] - et samarbejde der under betegnelsen [[Storm og Stille]] kom til at vare i næsten fem år.
Fra [[1925]] var han en af de første medvirkende i [[Co-Optimisterne]]s forestillinger, som var et showbegreb i tiden. Derefter tilknyttedes han som revyskuespiller i [[30erne]] og begyndelsen af [[40erne]] til [[Apollo Teatret]], hvor han blandt andre spillede sammen med [[Liva Weel]] og [[Marguerite Viby]].
 
Efter krigens afslutning blev det afsløret at Arhoff havde næret symptati for [[nazismen]] og han faldt i unåde en del år. I [[1947]] fik han dog én af sine største teater-succeser, nemlig i rollen som Charleys tante, spillet over 1000 gange på [[Nygade Teatret]].