Django Reinhardt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Louperibot (diskussion | bidrag)
m Bot: Kosmetiske ændringer
Linje 1:
'''Jean "Django" Reinhardt''' ([[23. januar]] [[1910]] – [[16. maj]] [[1953]]) fransk jazzguitarist. En af de første fremtrædende europæiske jazzmusikere, som forbliver berømt pga. sit nyskabende og karakteristiske spil.
 
 
 
== Biografi ==
 
Django blev født i [[Liberchies]], [[Pont-à-Celles]], [[Belgien]] som sigøjner (eller [[sinti]]) med ungarske rødder
Linje 13:
 
 
== Karriere ==
 
Django udviklede sin egen stilart på guitar, den såkaldte [[Jazz Manouche]], og han blev en inspiration for mange senere guitarister. Han mødte Savitry og Delaunay, som gav ham adgang til jazzscenerne i Paris. I [[1934]] dannede Django [[Quintette du Hot Club de France]] med violinisten [[Stephane Grapelli]], Joseph Reinhardt og Roger Chaput på guitar og Louis Vola på bas. Quintette du Hot Club de France var en af få kendte jazzbands som udelukkende spillede på strenginstrumenter.
Linje 20:
Django satte pris på [[amerika]]nske jazzmusikere som [[Charlie Parker]] og [[Dizzy Gillespie]] på et tidligt tidspunkt.
Efter krigen rejste Django til [[USA]] på turne, og spillede som gæstesolist med [[Duke Ellington]]s orkester i [[Carnegie Hall]] et par gange.
Django vendte tilbage til Frankrig og spillede med bl.a. [[Stephane Grapelli]]. Han spillede af og til [[Elektrisk_guitar|elektrisk guitar]], men foretrak at spille på en akustisk [[Selmer]] guitar.
 
 
Linje 26:
== Ekstern henvisning ==
 
*[http://www.djangostation.com/ Django Station - Django Reinhardt - Jazz Manouche - Jazz Gitan - Swing Manouche - Jazz françaisfrançais - Gypsy Jazz]
 
{{DEFAULTSORT: Reinhardt, Django}}
 
[[Kategori:Jazzmusikere]]
[[Kategori:Jazz]]