Joensuu: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m Sprogret
Linje 2:
 
[[Image:Joensuunportti2.jpg|thumb|260px|left|Joensuu]]
'''Joensuu''' er hovedbyen i [[Karelien|Nordkarelien]] i det østlige [[Finland]] og har ca. 57.000 indbyggere.
'''Joensuu''' er hovedbyen i [[Karelien|Nordkarelien]] i det østlige [[Finland]]. Nordkarelien er det område i Finland hvor der findes flest [[bjørn]]e. I Joensuu by ligger bygningen Areene der til daglig fungerer som sportshal. Det er den størst træbygning i hele Finland. Lige udenfor centrum ligger Joensuu Universitet med 8-9.000 studerende. En del af dem er dog tilknyttet den del af universitetet der ligger i [[Savonlinna]]. Fra 2010 Bliver uviversitetet lagt sammen med Koupio Universitet og vil fremover hedde Itä-Suomen Yliopisto eller på engelsk University of Eastern Finland. Universitetet er det østligst universitet i kontinetal EU.
I Joensuu ligger European Forest Institute.
 
'''Joensuu''' er hovedbyen i [[Karelien|Nordkarelien]] i det østlige [[Finland]]. Nordkarelien er det område i Finland hvor der findes flest [[bjørn]]e. I Joensuu bybyen ligger bygningen Areene, der til daglig fungerer som sportshal. Det er den størst træbygning i hele Finland. Lige udenfor centrum ligger Joensuu Universitet med 8-9.000 studerende. En del af demheraf er dog tilknyttet den deluniversitetets af universitetet der liggerafdeling i [[Savonlinna]]. Fra 2010 Bliverbliver uviversitetetuniversitetet lagt sammen med Koupio Universitet og vil fremover hedde Itä-Suomen Yliopisto eller på engelsk University of Eastern Finland. UniversitetetDet er det østligstøstligste universitet i kontinetaldet kontinetale EU.
1. Januar blev nabo kummunerne lagt sammen med Joensuu kommune og indbyggertallet i kommunen er nu på ca. 72.000. Selv Joensuu by har ca. 57.000 indbyggere.
 
I Joensuu ligger endvidere European Forest Institute.
 
1. Januarjanuar 2009 blev nabo kummunernenabokommunerne lagt sammen med Joensuu kommune og indbyggertallet i kommunenheri er nu på ca. 72.000. Selv Joensuu by har ca. 57.000 indbyggere.
 
{{commons}}