Lily Carlstedt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m slyngboldkast
Linje 3:
Carlstedt voksede op i en arbejderfamilie med ni børn, i [[1942]] meldte sig ind i AIK 95 i [[København]] og begyndte at træne i klubbens kvindeafdeling på [[Genforeningspladsen]].
 
Carlstedt viste sig hurtigt sine evner som kaster, og 20-årig vandt hon bronzemedalje i såvel [[spydkast]] som [[kuglestød]] ved de danske mesterskaber [[1946]]. I de næste ti år var hun [[Danmark]]s absolut bedste spydkaster og vandt de danske mesterskab ni gange i perioden [[1947]]-[[1956]]. Det blev også til fire danske mesterskaber i [[slyngboldslyngboldkast]]. I [[1947]] satte hun den første af i alt syv danske rekorder i spydkast, hvortil kommer en dansk rekord i slyngbold fra [[1951]], den sidste rekord som blev anerkendt i denne nu afskaffede disciplin.
 
Carlstedt kvalificerede sig til [[Sommer-OL 1948|De Olympiske Lege i London i 1948]] efter at have sat dansk rekord med 42,17 m. Hun vandt her en bronzemedalje, med et kast på 42.08. Hun var den første og er frem til i dag den eneste danske kvinde som har vundet en olympisk atletikmedalje.