David Hasselhoff: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Xqbot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: id:David Hasselhoff; kosmetiske ændringer
m Sproglig oprydning
Linje 1:
[[Fil:DavidHasselhoff 20050926.jpg|thumb|250px|David Hasselhoff i 2005]]
 
'''David Hasselhoff''' (født [[17. juli]] [[1952]]) er en skuespiller fra [[USA|amerikanskUSA]], skuespillermen af [[Tyskland|tysk]] oprindelse. Hasselhoff opnåede superstjerne statussuperstjernestatus med tv-serierne ''[[Knight Rider]]'' og ''[[Baywatch]]''.
 
== Biografi ==
David Hasselhoffs første skuespillerolle var som ''Dr. William Foster Jr.'' på [[The Young and the Restless]]. Denne rolle spillede han fra [[1975]] til [[1982]], for i 1982 skiftede han over til serien [[Knight Rider]], der blev et gigantisk hit. Her spillede han rollen som ''Michael Knight''. Serien gav ikke bare David superstjerne statussuperstjernestatus i USA, men også i [[Europa]]. David begyndte også i [[1980'erne]] at lave musik, hvilket aldrig slog igennem i USA. I Europa derimod, blev især hans sang ''"Looking for freedom"'' et gigantisk hit, og sangen blev en slags kendingsmelodi, for [[SovietunionenSovjetunionen]] og de mange andre kommunisitiske regimer i Europas fald. I Tyskland især, er David Hasselhoff et enormtmeget kendt navn. I [[1989]] dukkede Hasselhoff op i serien [[Baywatch]], der dog blev annulleret af tvTV-stationen, blot et år efter serien var startet. Hasselhoff nægtede dog at tro på, at serien ikke kunne få succes, så han købte rettighederne til den, og styrede selv seriens forløb. I andendenne omgang fikblev serien enormenormt succes,populær og er til dags dato stadig en af verdens mest kendteverdenskendt tvTV-serierserie. Serien fortsatte frem til [[2001]]. Men siden

Siden de glade 80'ere og 90'ere med Knight Rider og Baywatch, er Hasselhoff blevet ret falleret, og er ofte blevet udsat for kritik af sladderblade, og hån af komikere som [[David Letterman]] for hans rodede privatliv.
 
== Privat ==
David Hasselhoff udvikledehavde alkoholproblemer, og misbrugte smertestillende medicin. Han forsøgte ofte at komme ud af problemerne, men selv den dag i dag siges det at han stadig er iproblemerne problemerfortsætter.
 
[[Kategori:Skuespillere fra USA|Hasselhoff, David]]