Love Me Do/P.S. I Love You: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
'''Love Me Do/P.S. I Love You''' er den første officielle singleudgivelse fra [[The Beatles]].
 
Den udkom på [[Parlophone]] den 5. oktober 1962 (nogle siger, at det var den 4. oktober), og den kom på top 20, hvor den opnåede en 17. plads som den højeste placering. Det var en rimelig god placering af en debutsingle.
 
 
== Indspilning ==
Line 8 ⟶ 7:
Singlen blev produceret af [[George Martin]], der løbende ændrede arrangement og finesser, da han ikke var imponeret over musikken, men godt kunne fornemme, at der var noget nyt og spændende at bygge videre på - specielt deres sound på det tidspunkt. [[Parlophone]] ledte faktisk desperat efter, at nogle som Beatles skulle dukke op.
 
'''Love Me Do''', der er skrevet af [[Paul McCartney]] (krediteret som [[Lennon-McCartney]]), starter med en bluesagtig mundharmonika, spillet af [[John Lennon]], hvilket helt klart var en af de ting, der gjorde, at nummeret var unikt og havde en interessant sound. Det blev indspillet i tre forskellige versioner med tre forskellige trommeslagere:
*Den første indspilning var den 6. juni 1962. Det var ved deres audition hos [[EMI]], og det var på det tidspunkt med [[Pete Best]] på trommer. Denne version blev ikke officielt udgivet før på [[Anthology 1]] fra 1995.
*Den 114. september 1962 var der endelig en ny indspilningsdag. Pete Best var blevt fyret og erstattet af [[Ringo Starr]] på det tidspunkt. Efter 17 indspilninger af Love Me Do var George Martin tilsyneladende tilfreds.
*Da B-siden senere skulle indspilles den 11. september 1962, opdagedeviste det desig, at der pludselig var en anden trommeslager til stede. George Martin havde hyret en erfaren studietrommeslager ved navn [[Andy White]] bare for at være på den sikre side, og han var ikke helt tilfreds med Ringos præstation. '''P.S. I Love You''' blev inspilletindspillet med White på trommer og Ringo på [[maracas]]. Senere indpilledes '''Love Me Do''' igen med White på trommer og Ringo på [[tambourin]].
 
Det var imidlertid Ringo Starr versionen, der blev udsendt på de første udgivelser af singlen. Udgaven kan f.eks. findes på opsamleren [[Past Masters, Volume One]]. Andy White versionen er på Beatles debutalbum [[Please Please Me]].
 
==Musikere==
'''Singleversionen fra 45. oktober 1962 og [[Past Masters, Volume One]]:'''
*[[John Lennon]] – [[mundharmonika]], sang
*[[Paul McCartney]] – bass, sang
Line 23 ⟶ 22:
*[[Andy White]] – trommer (på B-siden)
 
'''Senere singleversioner og albummet [[Please Please Me]]:'''
*John Lennon – mundharmonika, sang
*Paul McCartney – bass, sang
*George Harrison – akustisk guitar
*Ringo Starr – tambourin (på A-siden), maracas (på B-siden)
*[[Andy White]] – trommer
 
'''Første audition (kun '''Love Me Do'''), der er på [[Anthology 1]]:'''
*John Lennon – mundharmonika, sang
*Paul McCartney – bass, sang
*George Harrison – elektrisk guitar
*[[Pete Best]] – trommer
 
==Kilder==
 
''[[Hunter Davies]]: The Beatles: The Authorised Biography''
 
[[Kategori:Singler]]