Københavns Kommunes Skoleorkester: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: == Orkesterets historie == Københavns Kommunes Skole Orkester blev startet i 1955 af Benny Berthelsen og Peter Deutch, som et orkester for kommunens folkeskoleelever. Orkestret var i man...
 
Linje 14:
Om foråret er vi igen på weekendtur og spiller forårskoncert derefter. I maj deltager vi i Musikskolernes Dag i Tivoli sammen med et væld af andre musikskoleelever, og har som hovedregel en eller to koncerter i juni også.
 
I slutningen af juni/starten af juli tager vi på koncerttur. Sommerrejserne er som regel en 10 dages tur til udlandet, i en bus fyldt med instrumenter, koncertuniformer og spilleglæde. I de seneste år har vi besøgt Holland & Belgien (1998), Estland & Letland (2000) og, Italien (2001), Polen (2003), Schweiz (2005), Slovakiet (2007), Slovenien (2009). Vi spiller gerne 6-8 koncerter på en tur, på slotspladser og andre seværdige steder, i berømte kirker og koncertsale, eller på gader og torve. Ofte besøger vi et lokalt orkester, er indkvarteret hos dem privat, og spiller koncerter sammen. De besøger så os i Danmark ved en anden lejlighed. Vi har på flere af rejserne kunnet deltage i nationale eller internationale ungdomsmusikstævner og -festivaler. I Letland spillede vi således sammen med 1700 andre unge harmoniorkestermedlemmer til en tv-transmitteret koncert.
 
Vel hjemkommet til Danmark spiller vi en afslutningskoncert (når vi har fået sovet ud efter sommerturen) og ønsker hinanden fortsat god sommer.
 
Udover disse faste programpunkter spiller vi gerne nogle ekstra koncerter hvor lejligheden byder sig, eventuelt betalte jobs, og deltager i DAO's regionale eller nationale mesterskaber.
 
Orkesteret har udmærket sig med en guldmedalje ved DM i 3. Division for harmoniorkestre i 2006 & 2008.