Lokes væddemål med dværgene: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Robot: Ændrer Kategori:Nordisk mytologi; kosmetiske ændringer
No edit summary
Linje 3:
Engang da [[Loke]] igen lavede narrestreger klippede han håret af [[Sif]]. Hun var ulykkelig og [[Thor]] blev rasende på Loke og truede med at dræbe ham hvis han ikke fik fremstillet nyt hår til Sif - men det skulle ikke bare være almindeligt hår - nææ det skulle være af det pureste guld og det skulle kunne gro og blive klippet som normalt hår.
 
Loke som udmærket var klar over at Thor mente hvad han sagde opsøgte [[Ivaldesønnerne]] og bad dem om hjælp. Ikke alene indvilligede de i at hjælpe ham, Loke fik dem også overtalt til at lave yderligere to vidundere, skibet [[Skidbladner]] og spydetspyddet [[Gungner]]. Overbevist om at disse tre genstande ikke havde deres lige pralede han overfor dværgen [[Brokk]] at ingen kunne udarbejde værker så prægtige som dem - "det tør jeg sætte mit hoved på" sagde Loke.
 
Brokk opsøgte da sin broder [[Sindre]] og Loke fulgte efter. Sindre satte hurtig Brokk til at stå ved blæsebælgen og han fik besked på ikke at stoppe på noget tidspunkt - gjorde han det ville værket være ødelagt. Sindre lagde da et svineskind i essen og lod Brokk alene ved bælgen.