Forskel mellem versioner af "STS-129"

12 bytes fjernet ,  for 10 år siden
m
intro i datid, undtagen sidste afsnit for det er ikke datid endnu
m (Landing KSC)
m (intro i datid, undtagen sidste afsnit for det er ikke datid endnu)
{{Harflertydig4|Denne artikel handler om en mission i rumfærge-programmet. For informationer om programmet se [[rumfærge-programmet]].}}
 
'''STS-129''' ('''S'''pace '''T'''ransportation '''S'''ystem-'''129''') ervar [[rumfærge]]n [[Atlantis (rumfærge)|Atlantis]]'s 31. [[rummission]] dender blev opsendt [[16. november]] [[2009]] klokken 14:28 pm [[EST]] lokal tid og klokken 20:28 dansk tid <ref> [http://ing.dk/artikel/104138-rumfaerge-proppet-med-reservedele-sendes-op-i-aften Rumfærge proppet med reservedele sendes op i aften] Ingeniøren, hentet 16. november 2009</ref>. Atlantis landede d. 27. november 2009 9:44 a.m. EST, 15.44 dansk tid.
 
Missionen medbringermedbragte forsyninger til [[Den Internationale Rumstation]] (ISS). [[Astronaut]]er skal desuden udføreudførte vedligeholdelsesreparationer på [[rumstation]]en og '''ExPRESS Logistics Carriers''' (ELC 1) og (ELC 2) skalblev opsættesopsat på rumstationens yderside. Et besætningsmedlem skalblev transporterestransporteret hjem, hvilket ervar sidste gang atrumfærgen rumfærgenblev anvendesanvendt til at udskifte ISS-besætningsmedlemmer. Tre [[rumvandring]]er erblev planlagtudført tilfor at udførefuldføre arbejdet.
 
Det er den sjettesidste rumfærge-flyvning til ISS og rumfærgernerumfærgen medbringermedbragte reservedele til fremtidig brug på rumstationen. '''ExPRESS Logistics Carriers''' indeholderindeholdt vigtige komponenter som ikke kan transporteres til rumstationen når rumfærgerne ikke længere er i drift<ref> {{en sprog}} [http://www.nasa.gov/mission_pages/shuttle/shuttlemissions/sts129/overview.html STS-129: Stocking the Station] NASA </ref>.
 
== Besætning ==
3.698

redigeringer