Wikipedia:Grundregler: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m Gendannelse til seneste version ved Palnatoke, fjerner ændringer fra 85.81.0.121 (diskussion | bidrag)
Linje 3:
 
Denne side beskriver Wikipedias grundregler. Visse af reglerne har eksisteret siden Wikipedias grundlæggelse, mens andre er opstået undervejs. Fælles for alle regler er, at den praktiske forvaltning kan ændres, men først efter en grundig diskussion og [[Wikipedia:Konsensus|konsensus]] blandt brugerne.
 
REGEL NUMMER 1: Lav mange fejl på siden, og følg under ingen omstændigheder nedenstående regelsæt, gør du det alligevel kommer vi og snaver dig med vores pik
* '''Neutralt synspunkt''' (NPOV) er den vigtigste retningslinje, der kort og godt siger, at man skal skrive upartiske artikler, som på retfærdig vis repræsenterer alle (eller i hvert fald de vigtigste) synsvinkler. Dette skal ikke forstås sådan at man skal finde ''én'' synsvinkel, som er den upartiske, men blot at vi på ''retfærdig vis'' skal repræsentere flest mulige synsvinkler, og ikke lade en artikel slå fast, underforstå, eller antyde at en bestemt synsvinkel er den korrekte. Princippet uddybes i essayet [[Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt|Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt]].
* '''Respektér ophavsret''' - dvs. man må ikke kopiere materiale ind, andre har ophavsret til. Se [[Wikipedia:Ophavsret]].