Kentaur: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
SieBot (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1:
'''Kentauren''' er et [[fabeldyr]] fra den [[græske mytologi]],. perDet definitionhar består [[fabeldyr]]et af en menneskemenneskes overkrop (medog hoved), som sidder på forkroppen afog en lille hest, i stedet for hestens hoved oghests halskrop. Ofte har deden hesteørehesteører. De mest kendte kentaurer er [[Chiron]] og [[Nessus]].
 
Kentauren har givetlagt navn til bådefx en [[asteroide]] og et [[stjernebillede]] (se [[Kentauren]]) foruden talrige andre ting.
 
Varianter af kentaurer:
* Den klassiske græske kentaur.
* Hun-Kentaur,kentauren findes også i den [[græske mytologi]], selvommen deses sjældent er afbildet.
* Mennesker med en hestehestebagkrop bagkrop i forlængelse affra hofterne. Kendes kun fra nogen få gamle græske vaser og figure.
* Mennesker med en heste bagkrophestebagkrop i stedet for ben og underkrop. Kendes fra [[middelalder]]en. Ikke rigtige kentaurer. Måske misforstået en [[Onocentaur]].
* [[Onocentaur]] er en slags æsel-kentaur, med menneske overkrop i stedet for hals, menog med æselhoved. Kendes fra [[middelalder]]en.
* [[Horsies]] er næsten, som en [[Onocentaur]] bare med hestehoved og hale.
* Løve-kentaur fra middelalderen [[Fil:Llioncentaur.gif]]
* [[Chakat]] er et [[Gensplejsning|gensplejset]] [[Science fiction|fremtidsvæsen]], som er opfundet af [http://www.furry.org.au/chakat/Intro.html Bernard Doove] i [[1995]].<br />En [[Chakat]] er en stærk, klog og tvekønnet tiger-kentaur, (eller en anden form for stor katte-kentaur) med et katteagtigt hoved.
* Kentaur-former, er en stor gruppe fantasivæsner eller uhyreuhyrer, som minder lidt om kentaurer,. altså typiskTypisk med fire ben plus to arme. Tilsyneladende er de kun begrænset i udformingen, af mangler i den menneskelige fantasi.
----
Billeder af kentaurer: