Blind Faith: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Xqbot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: sr:Блајнд фејт
m WL: Flertydige rettelser: koncertkoncert (begivenhed), coverOmslag
Linje 5:
Blind Faith blev dannet i slutningen af [[1968]] da Clapton (tidl. [[Cream]]) og Winwood (tidl. [[Traffic]]) begyndte at spille sammen efter opløsning af deres respektive grupper. De to havde spillet sammen tidligere som "Powerhouse". De to begyndte at skrive materiale sammen, og på Winwoods opfordring blev Baker, [[trommeslager]] i Cream, inviteret med, og de tre begyndte sammen at indspille i et studie i [[London]]. Grech, [[bassist]] i [[Family]], forlod Family midt i en turne, og blev inviteret med i ''Blind Faith''.
 
Rygterne om den nye gruppe skabte store forventning i [[UK|Storbritannien]]. [[7. juni]] [[1969]] gav gruppen en gratis [[koncert (begivenhed)|koncert]] i [[Hyde Park]]. Henved 100.000 mennesker overværede koncerten, som ifølge pressen skuffede publikum, der havde håbet at høre sange fra Creams og Traffics repertoire. Koncerten i Hyde Park er i 2006 blevet dokumenteret i form af DVD. Gruppen turnerede herefter i [[Skandinavien]] og siden i [[USA]] fra [[11. juni]] til [[24. august]] 1969. På turneen i USA medvirkede [[Free (gruppe)|Free]] og [[Delaney and Bonnie]] som opvarmning.
 
Som i Storbritannien blev gruppen i USA mødt af skuffelse blandt publikum, og gruppen følte sig tvunget til at spille Cream og Traffic numre. Gruppen var samtidig under pres for at udnytte den store presse-omtale, og dette sammen med at Baker sagde at han så gruppen som en fortsættelse af Cream ødelagde stemningen i gruppen. Gruppen opløstes kort efter at have afsluttet sin turne i USA.
Linje 13:
Gruppens eneste album, ''Blind Faith'', toppede hitlisterne i både USA og Storbritannien.
 
Gruppens navn stammer fra titlen på det billede [[fotograf]]en [[Bob Seidemann]] skabte til [[coverOmslag|coveret]]et på gruppens eneste plade.
 
== Medlemmer ==