Halmstad: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Amirobot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: fa:هالمستاد
Linje 59:
[[Christian IV]] konge af Danmark [[1588]]-[[1648]], har sats it præg på Halmstad. Han opholt sig meget i det danske [[Halland]] og lod Halmstad Slott og et befæstningsværk bygge samt stod for den grænseforsvaret mod Sverige forvandlede han Halmstad fra en fredelig købstad til en stærk grænsefæstningi en halvmåne rundt om byen lå en vold med seks fremspringende bastioner. Af de fire byporte, en i hvert verdenshjørne, er Norre Port bevaret.
 
[[Halmstads slott | Slottet]] var på det nærmeste færdig i [[1619]], da [[Christian IV]] indbød [[Gustav II Adolf]] til [[Halmstad]]. Det blev festet på [[Halmstads slott |slottet]] i syv dage. Samme år ø delagdeødelagde en bradnbrand byen, og Christian IV fik mulighed for at gøre Halmstad til en moderne renaissanceby med kigelige gader og regelmæssige bykvarterer.
 
I [[1563]] belejredes Halmstad af svenskerne, men byen forsvarede sig fremgangsrigt og tappert. Måske er det derfor, [[Halmstads byvåben]] indholder tre hjerter. [[Frederik 2.]] belønnede borgerne med store jordejendomme.