Mikhail J. Lermontov: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Flertydig WL:, replaced: kornetkornet ved brug af AWB
m →‎Tidlige Liv: Flertydig WL. (Kaptajn (militær)) ved brug af AWB
Linje 11:
Lermontov fødtes i en respektabel adelig familie i Moskva og voksede op i landsbyen Tarkhany (i Penza regionen), hvor hans jordiske rester nu hviler. Ifølge en omdiskuteret og ubekræftet teori nedstammede han på fædrende side fra de skotske Learmonths, hvoraf en bosatte sig i Rusland i det tidlige 17. århundrede, under [[Mikhail Fjodorovitj Romanov]]s styre. Den legendariske skotske digter Thomas the Rhymer (Thomas Learmonth) siges at være beslægtet med Lermontov. Denne teori er fortsat en legende.
 
Lermontovs far, Yuri Lermontov, var militær som hans far før ham. Efter at have arbejdet sig op i rækkerne til [[kaptajn (militær)|kaptajn]], giftede han sig med den 16-årige Mariya Arsenyeva, til hendes mors, Yelizaveta Alekseyvena, store fortrydelse. Et år efter brylluppet natten til den 3. oktober 1814 fødte Mariya Arsenieva sønnen Michaíl Lérmontov. Det siges, at kort efter hans fødsel kom det til en fejde mellem Lermontovs far og bedstemor. Mariya Arsenieva blev syg af det og døde i 1817.
 
Efter datterens død ofrede Yelizaveta Alekseyvena al sin kærlighed på sit barnebarn, og hun levede i konstant frygt for at faderen ville flytte væk med ham. Enten på grund af forkælelsen eller det fortsat anstrengte forhold i familien udviklede Lermontov som barn et arrogant temperament, som gik ud over buskene i bedstemoderens have og