Jesper Bæhrenz: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Typo fixing, typos fixed: iøvrigt → i øvrigt
m Sætter i FD + antager at personen er levende. Tjek venligst og fjern Kategori:Tjek om personen er levende.; kosmetiske ændringer
Linje 6:
Udover sin radio- og tv-karriere har han primært været i den skabende funktion, blandt andet som konceptudvikler, brætspils-producent og manuskriptforfatter, ofte sammen med hustruen Mette Lisby i deres fælles firma VIVE Productions.
 
== Ungdom og tidlig radiokarriere ==
 
Jesper Bæhrenz er født i Herning, hvor han i 1983 var med til opstarten af dansk lokalradio som 18-årig. Lokalradioen Radio Herning hentede ham ind sammen med fire andre unge, der fik et kvarter hver uge til at fortælle om en bestemt musikgenre. Bæhrenz endte med at skulle fortælle om en genre, han ikke havde meget forstand på, nemlig reggae. Men denne opgave lærte ham at researche, og efterhånden fik han mere og mere plads på den voksende radiostation. Han brugte al sin tid udenfor sine Gymnasie- og HH-studier på at producere radio, og blev snart en populær vært i radioområdet.
Linje 14:
Han blev i stedet ansat på lokal-TV-stationen Kanal København, samt musikbladet MIX som journalist, hvor han arbejdede fra 1988 til 1989. Her mødte han den populære radiovært Alex Nyborg Madsen, som han udfordrede til at få P3 til at spille flere hits. Alex Nyborg Madsen gengældte udfordringen ved at udfordre Bæhrenz til at gøre det bedre på P3 selv.
 
== DR ==
 
Jesper Bæhrenz startede på ”Syveren”<ref>http://www.dr.dk/bonanza20_assets/Entrance.aspx/search/jesper%20b%C3%A6hrenz/any/58861/FreeTextRank/desc/1/7_eren__syveren_</ref> hvor han kørte parløb med Kim Schumacher på en DJ-del af det populære aften program på P3. Samme parløb fortsatte på ”Studie 89” hvor Kim og Jesper skiftedes til at være vært på det ugentlig plade nyhedsporgram. Jesper blev hurtigt involveret i flere projekter på P3, specielt i weekenden hvor han var vært på bl.a. ”Hit På Hit”, ”Sport På 3’eren”, ”Ring et nummer. Han er kendt som ophavsmanden til bl.a. P3’s ”Kronsj”.
Linje 20:
Udover radio kom han også med på holdet bag TV3s ’Knald eller Fald’, der dengang havde den kendte tv-vært Anders Frandsen som vært<ref>http://da.wikipedia.org/wiki/Anders_Frandsen</ref>. Året efter vandt Frandsen Dansk Melodi Grand Prix, hvilket førte til at han skulle være vært ved Dansk Melodi Grand Prix’et i 1992. Jesper Bæhrenz fulgte med som rapporter og tilrettelægger på hhv. Dansk Melodi Grand Prix og det danske opvarmningsshow til det Internationale Melodi Grand Prix.
 
== Strax ==
 
Efter at have været vært og producer på række enkeltstående tv-programmer, herunder portrætter af bands som Cut’n’Move og U2, samt fast rapporter på ”3773-Hitservice”, blev Jesper Bæhrenz fast vært på bl.a. ”Go’morgen P3” og ”Maskinen”, hvilket førte til en fast tjans som vært på formiddagsprogrammet ”Strax” , samt på weekend-programmet ”Varm Weekend”.
Linje 28:
Bæhrenz tog springet tilbage til TV med quizprogrammet ”Stjernetegn”, som han var vært for i 150 episoder, i perioden fra 1996-1997. Faren for at blive quiz-vært for resten af livet fik Jesper til at sige op på DRTV og tage turen tilbage til radio. Han blev han i øvrigt afløst af Keld Heick på ”Stjernetegn”.
 
== Med Et Z ==
 
Jesper Bæhrenz’ store popularitet resulterede i at han fik sit eget radioshow hver lørdag formiddag på P3 i 1997. Programmet hed ”Med et Z”<ref name="radionyt">http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=11153</ref> og trak store lytterskarer til. Programmet var et underholdningsprogram i talkshowgenren, med publikum i studiet, gæster og en række aktiviteter, der tilsammen var med til at bygge programmets livestemning op. For eksempel blev musiknavnene i udsendelsen bedt om at male billeder – og nogle gange også beklædningsgenstande – som så bortauktioneredes til et godt formål (AIDS-fondet). I alt indbragte auktionerne over en million kroner til AIDS-fondet. En stjernerække af udenlandske musikalske gæster, spillede live i udsendelsen, blandt andre Lenny Kravitz, The Corrs, Sinead O'Connor, Andrew Strong og Genesis. Derudover optrådte også stort alle tidens store, danske musiknavne live i udsendelsen lige fra Thomas Helmig, Kim Larsen, Østkyst Hustlers, Sort Sol, Aqua til TV2. Bæhrenz var selv ophavsmand til konceptet, der var blandt det allerpopulæreste på DR i perioden, med lyttertal der ikke er set siden.
 
== Tæskeholdet ==
 
Samtidig med at ”Med et Z” var en succes om lørdagen, var Jesper Bæhrenz ”medspillende” producer på ”Tæskeholdet”<ref>http://www.dr.dk/bonanza20_assets/Entrance.aspx/all/0/any/55372/title_ast/asc/86/T_skeholdet_30051997</ref>, der kørte hver fredag formiddag på P3. Programmet var en række crazy-kaotiske live-programmer med standup-komikeren Casper Christensen i centrum, omgivet af andre nøglepersoner fra datidens danske standup-scene, såsom Jan Gintberg, Mads Vangsø og Søren Søndergaard. ”Tæskeholdet” og ”Med et Z” var ubetinget de to største radiosucceser i Danmark i 1997/1998.
Linje 42:
Det var også Jesper Bæhrenz, der sammen med Natascha Crone ledte Danmark ind i det nye årtusinde, da de sammen var værter for 11 timers liveudsendelse på DR nytårsaftensdag/nytårsaften 1999/2000. Programmet startede kl. 15 og sluttede først klokken to om natten, og dele af programmet blev sendt ud til hele verden i et stort, internationalt tv-samarbejde.
 
== VIP ==
 
I 2000 gav TV-stationen TVDanmark herefter Jesper Bæhrenz muligheden for at få sit eget TV-show, ”VIP”. Programmet blev markedsført i stor stil, men blev ikke den succes, hverken Bæhrenz eller tv-stationen havde håbet på.
Linje 54:
Samarbejdet mellem ægteparret havde allerede på det tidspunkt ført til ”One Woman Comedy”-DVD'en, der havde solgt til platin i 2001.
 
== London ==
 
I 2005 flyttede Bæhrenz og Lisby til London for at fortsætte VIVE Productions aktiviteter derfra. Bæhrenz gjorde et mindre comeback til radiomediet i form af to udendelser på den dengang netop relancerede Sky Radio. Bæhrenz sendte hitlisteudsendelsen ”Z-Listen” lørdag formiddag, samt ”Brunch med Bæhrenz” søndag formiddag fra sit eget studie i London<ref name="radionyt" />.
 
== Brætspil ==
 
Gennem sit arbejde med VIVE Productions gik Jesper Bæhrenz nu i gang med at udvikle underholdningskoncepter til andre platforme. Det førte blandt andet til udviklingen og produktionen af en række brætspil, en produktlinje, som stadig rummer en del aktivitet i VIVE Productions’ underselskab NoDice Board Games<ref>http://www.bt.dk/underholdning/lisby-baehrenz-aps</ref>. Blandt andet har NoDice produceret den storsælgende ”Master of” serie for Nordisk Film i Skandinavien, samt brætspillet baseret på TV-serien ”Klovn”. Firmaet har solgt over 500.000 spileksemplarer verden over.
 
== Stephen K Amos ==
 
Under opholdet i London har Jesper Bæhrenz sammen med Mette Lisby skrevet materiale til den ultrapopulære, britiske stand-up-komiker Stephen K Amos. Udover materiale står Jesper i høj grad bag opbygningen af Stephens shows. I alt er det blevet til to shows, ”Stephen K Amos Gets Next To You”, samt det endnu mere populære Stephen K Amos: ”Find The Funny”, der udover succesen i Storbritannien også førte til en udsolgt turné i Australien samt en DVD-udgivelse på det britiske marked og i Australien.
 
== Los Angeles ==
 
I 2009 flyttede Lisby og Bæhrenz til Los Angeles, hvor de fortsætter deres aktiviteter i VIVE Productions. Parret arbejder på flere filmmanuskripter og TV koncepter.
Linje 73:
 
== Eksterne links ==
* Vive Productions hjemmeside http://www.vive-productions.com
 
== Referencer ==
{{Reflist}}
 
{{DEFAULTSORT:FD|1965|Levende|Bæhrenz, Jesper}}
 
[[Kategori:Radioværter fra Danmark]]
[[Kategori:FødtTjek iom 1965personen er levende]]