Pub: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Når man udtaler pub som pårb gøres å'et langt, og lyder som "høne-bok-bok". Det er ikke korrekt, hvorfor jeg også fjerner udtaleoplysningen. Desuden retter jeg »'erne, så de ikke skrives som på norsk.
No edit summary
Linje 2:
'''Pub''' er en forkortelse fordet [[Engelsk (sprog)|engelske]] begreb '''public house''', »offentligt hus« (i modsætning til ''[[free house]]'') og er et serveringssted beregnet til at servere [[alkohol]] og enkle madretter.
 
Begrebet ''pub'' forbeholdes gerne serveringssteder med et præg, der er typisk for [[England]],[[Skotland]], [[Irland]], [[Australien]] eller andre steder, som er en del af den britiske kultursfære. Der er knap og nap 60 000 puber i [[Storbritannien]]. På mange steder, specielt i mindre byer og tætbebyggelser, kan en pub være midtpunktet for lokalsamfundet og kan spille en tilsvarende rolle som den lokale [[Kirke (bygning)|kirke]] i den sammenhæng.
 
En pub, der tilbyder overnatningsmuligheder, kaldes traditionelt et værtshus (engelsk ''inn''). Et andet begreb for pub kan være ''[[bar (udskænkningslokale)|bar]]'', men en sådan serverer som regel ikke madretter.