Hjælp:Upload: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m →‎Brug Commons: Typo fixing, typos fixed: istedet → i stedet
Linje 5:
Wikipedia har et fælles mediearkiv, [[commons:|Commons]], som er tilgængeligt for alle sprogvarianterne. Her lægges materiale som også kunne tænkes at være interessant for andre end den danske Wikipedia. På Commons er der restriktioner for hvilke licenser materialet er udgivet under - bl.a. accepteres materiale under GFDL og Public Domain - og en lang række andre licenser. Alt materiale skal mærkes med en licens, så før du uploader dertil skal du afgøre hvilken licens dit materiale skal registreres under.
=== Fremgangsmåde ===
*På Commons skal du, som på den danske Wikipedia, først oprette dig som bruger og logge ind. Ofte vil en bruger oprettet på den danske Wikipedia også fungere i Commons.
*Upload derefter dit materiale. I menuen til venstre findes et link til "Upload file" eller "Læg en fil op" (Afhængigt af hvilket sprog du har valgt i dine indstillinger). På siden der dukker op findes en vejledning til hvordan du gør dette.
*Når du har lagt filen op kommer du til filens side. Her skal du sikre dig at der er oplysninger om hvem der har ophavsretten på filen og en beskrivende tekst - gerne på engelsk.
Linje 11:
*Filen skal som minimum tilknyttes en kategori i Commons. Der findes en [[commons:Special:Categories|lang liste]] over de oprettede kategorier i Commons (hint: skriv 5000 i stedet for 50 i adresselinjen, hvor der står 50 når du bladrer igennem listen, ellers tager det forbistret lang tid før du kommer til de sidste bogstaver i alfabetet). Man tilknytter filen en kategori med denne tekst: <nowiki>[[Category:Kategorinavn]]</nowiki>
*I øjeblikket kører et tosidet kategoriseringssystem på Commons, så hver fil skal helst både registreres i en kategori som beskrevet ovenfor og på en almindelig side.
 
=== Tips og tricks ===
*Uploader du filer til Commons er det en god ide at lave link til siderne med "dine" filer et sted på din brugerside. På den måde har du overblik og du kan bruge linket til at oprette den side, hvor din fil skal indsættes. Først kan det dog betale sig at kikke i kategorien som din fil hører til - måske er der allerede oprettet en side som du kan indsætte filen på. Filen indsættes på en side således: