Inhabilitet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
+ {{wikificering}}
lix
Linje 1:
{{wikificering}}
{{sprog}}
'''Inhabilitet''' vil sigebetyder, at en person er uegnet til at have at gøre med en bestemt sag at gøre, fordi vedkommende har personlige interesser i sagen eller måske er i familie med en som er part i sagenden.
 
En person, der er "Inhabil"inhabil, er en person somkan af kendte eller ukendteforskellige årsager ikke bør være med til at bestemme.:
 
*En [[dommer]] er inhabil, hvis han er i familie med anklagede. Han kan også have interesser, som er i strid med retssikkerheden.
F.eks:
* En [[dommer]]politiker kan(eller væredennes inhabil fordi han/hunfamilie) er iinhabil, familiehvis medhan evt. domfældte. Kan havehar interesser som er i spliden med retssikkerhedensag.
*En [[detektiv]]. Kankan være inhabil, fordihvis hans familie eller venner er involveretpart i det han skal efterforskesagen.
* En politiker, eller dennes nærtstående familie kan have interesser i en sag, som er oppe i den politiske sammenhæng han arbejder i.
*En [[detektiv]]. Kan være inhabil fordi familie eller venner er involveret i det han skal efterforske.
 
En person er inhabil, når personlige egenskaber ellerspeciel viden kommer i vejen for personenshans handlinger.:
*En tyv går frifrikendes, fordi dethan er sønnensøn tilaf dommerens x-koneekskone.
*Detektivens kæreste bliver fundet død, og detektiven gør alt i sin magt for at få kærestens X-mandeksmand gjortkendt skyldig fordi han tror han ved nogetføler, eller bare føler at han er skyldig.
 
Der er mange sager - også om andre end ekspersoner - der bliver afgjort af inhabile.
F.eks:
DetteDet kan væreske fuldt bevidstet bevidstkriminelt [[etik|uetisk]] grundlag (kriminelt), men også på et totalt ubevidst grundlag (Handlingog i bedste mening).
*En tyv går fri fordi det er sønnen til dommerens x-kone.
*Detektivens kæreste bliver fundet død, og detektiven gør alt i sin magt for at få kærestens X-mand gjort skyldig fordi han tror han ved noget, eller bare føler at han er skyldig.
 
(Handling[[Kategori:Jura]]
Der er dog mange sager hvor afgørelser bliver taget hvor inhabile personer er med på at bestemme.
Dette kan være på et bevidst [[etik|uetisk]] grundlag (kriminelt), men også på et totalt ubevidst grundlag (Handling i bedste mening).
 
[[Kategori:Jura]]