Grateful Dead: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
TobeBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: uk:Grateful Dead
Linje 20:
The Grateful Dead var ikke kun et rock band. Det blev meget hurtigt omdrejningsspunktet i det spirende ungdomsoprør, der ulmede i San Francisco omkring 1966. Det tog for alvor fart, da the Beatles offentliggjorde at de var med på LDS-bølgen, med deres Magic Mystery Tour. Det var mere eller mindre en tro kopi af den bustur Ken Kesey og the Grateful Dead tog gennem USA, skingrende skæve på LSD. Turen er smukt bekrevet i Tom Wolfes bog "The Electric Kool Aid Acid Test". Chauføren på turen var ingen ringere end Neal Cassady, hovedpersonen i Jack Kerouacs bog "On the Road". Der er derfor en glidende overgang mellem beatnik generationen og hippioprøret, der i høj grad havde the Grateful Dead som omdrejningspunkt.
 
Det var fra deres adresse i Haight Asbury at de der var noget indenfor musikken slog pjalterne sammen, og det var herfra, mange vigtige beslutninger blev taget, hvis de da kunne blive enige. Alt blev besluttet i enighedens ånd, og det var ikke altid let i et miljø, hvor stærke [[psykedeliske stoffer]] var en del af hverdagen.
 
Den første tid havde gruppen et stærkt blues-præg, som ikke mindst skyldtes Ron McKernan, det eneste af bandmedlemmene som foretrak [[whisky]] frem for LSD.