Georges Lemaître: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: Fjerner sorteringsnøgle som allerede findes i FD
FD
Linje 1:
'''Monsignor Georges- Henri Joseph Édouard Lemaître''' ([[17. juli]] [[1894]][[20. juni]] [[1966]]), var en [[Belgien|belgisk]] [[astronom]] og professor i fysik. I sin ungdom blev han [[romersk-katolsk]] præst, og i 1960 udnævnte pave [[Johannes XXIII]] ham til Monsignor, en højststående katolsk prælat, og til formand for det [[Pavelige Videnskabsakademi]], et akademi han havde været medlem af siden 1936.
 
Han er mest kendt for at være den astronom som først fremkom med idéen om at universet ikke altid havde eksisteret, men var blevet til ved et [[Big Bang]], som [[Fred Hoyle]] sarkastisk kaldte det. Han syntes nemlig at det smagte lidt for meget af en Skabergud, men i dag synes der at være konsensus om sagen. Selv talte Lemaître om et 'uratom', og han advarede i øvrigt bestandig mod at sammenblande videnskab, in casu kosmologi, med religion.
Linje 7:
[[Big Bang]] modellen var endnu ikke ved hans død alment accepteret, og den konkurrerede med [[Steady State]] modellen, som bl.a. en [[Fred Hoyle]] argumenterede for. Lemaître fik aldrig Nobelprisen i fysik.
 
{{FD|Ukendt1894|Ukendt1966|Lemaitre, Georges}}
 
[[Kategori:Belgiere]]
[[Kategori:Fysikere]]
[[Kategori:Tjek fødsels- og dødsår]]
 
[[bg:Жорж Льометр]]