Jönköpings kommun: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Muro Bot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: zh:延雪平市
m robot Ændrer: fr:Jönköping (commune); kosmetiske ændringer
Linje 21:
'''Jönköpings kommun''' er en [[kommune]] i [[Jönköpings län]] i [[Sverige]]. Kommunen ligger i det nordvestlige [[Småland]] ved søen [[Vättern]]s sydlige bred.
 
== Historie ==
Da kommunalforordningerne trådte i kraft den 1. januar 1863, var der inden for kommunens nuværende område, foruden købstæderne [[Jönköping]] og [[Gränna]], 21 sogne. Disse udgjorde hver sin kommune. I 1907 blev köpingen [[Huskvarna]] udskilt fra Hakarps kommune, for allerede i 1911 at blive omdannet til købstaden Huskvarna. I 1910 blev Ljungarums kommune slået sammen med købstaden Jönköpings. I 1943 blev Sandseryds kommune omdannet til köpingen Norrahammar. I 1951 blev Järstorps kommune opdelt, hvorved den ene del gik til Bankeryd og den anden til Jönköping.
 
Ved den landsomfattende [[Kommunalreformer i Sverige|kommunalreform]] i 1952 blev der dannet storkommuner. Købstæderne Huskvarna og Jönköping blev ikke påvirket, men Gränna landkommune blev slået sammen med købstaden Gränna. I 1967 blev Hakarp og Huskvarna genforenet. Ved den næste stor kommunalreform i 1971, blev Jönköpings kommun dannet af de tre købstæder, köpingen og de ti landkommuner. Jönköping blev hovedby, og denne var allerede vokset sammen med Huskvarna.
 
== Byområder ==
Der er seksten byområder i Jönköpings kommun.
Linje 67:
|}
 
== Venskabsbyer ==
* [[Bodø]], [[Norge]]
* [[Kuopio]], [[Finland]]
Linje 76:
{{Jönköpings län}}
{{DEFAULTSORT:Jønkøpings kommun}}
 
[[Kategori:Kommuner i Jönköpings län]]
 
Line 81 ⟶ 82:
[[en:Jönköping Municipality]]
[[fo:Jönköpings kommuna]]
[[fr:CommuneJönköping de Jönköping(commune)]]
[[it:Jönköping (comune)]]
[[nds:Kommun Jönköping]]