Country: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m linkfix
Linje 14:
Mod vest i Texas mødte en hel del hilbillier, der i [[1930'erne]] var draget mod vest for at få arbejde på grund af [[Depressionen]], den på det tidspunkt populære [[swing]]musik, og de tog swingrytmerne til sig og kombinerede det med ders egen [[oldtime]] violinspil, hermed opstod [[western swing]]. Den kendteste udøver af denne stil var [[Bob Wills]]. Den blanding med andre populære musikformer blev gennemført i løbet af [[2. verdenskrig]], hvor de unge hilbillier blev indkaldt og mødte andre amerikanere og deres musik. Det blev nu svært at høre forskel på countrymusikken og tidens populærmusik, og som en slags protest mod dette fremstod [[Bill Monroe]], der bibeholdt de gamle instrumenter, men raffinerede spillet på dem, og derved blev far til [[bluegrass]]musikken.
 
Hula bula
== Honky-tonk og rock and rollkriste ==
Andre countrykunstnere opponerede mod den stigende udvanding ved at videreføre [[Jimmie Rodgers]]' bluesagtige stil. Flere og flere var flyttet ind til byerne, og nu dansede man ikke i laden eller på torvet, men på værtshusene, kaldet honky-tonks, og [[honky-tonk]]musikken blev en realitet. Da musikken nu skulle spilles i værtshuslarm blev de elektriske instrumenter som [[elektrisk guitar]] og [[hawaii guitar]] taget i brug, og teksterne kom mere og mere - sideløbende med de klassiske temaer om ulykkelig kærlighed og outsiderne - til at handle om længsel efter landlivet og værtshusliv. Den mest populære udøver var [[Hank Williams]], hvis tydeligt [[blues]]inspirerede stil videreførte traditionen fra Rodgers, samtidig med at han blev forbillede for mange, der kom efter. En anden kendt sanger i denne stilart er [[Ernest Tubb]].
 
Men countrymusikken kom i krise, da [[Elvis Presley]] i [[1954]] slog igennem og satte [[rock and roll]]bølgen i gang. Hilbilliernes musk blev spået en snarlig død, fordi de unge vendte den ryggen. Men de hvide kunstnere i denne genre havde ofte selv hilbilly-baggrund, og Elvis Presley selv havde et countrynummer på B-siden af samtlige singler, de blev spillet alternativt af radiostationer, der ikke ville spille rock, og en ny countrystil var født, den kaldtes [[rockabilly]].
 
== Den følgende udvikling ==