Love Me Do/P.S. I Love You: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Baggrundshistorie vedrørende indspilningsdagene tilføjet. Kilde tilføjet.
m Bot: Kosmetiske ændringer
Linje 11:
| indspillet = [[6. juni]], [[4. september]] & [[11. september]] [[1962]]
| genre = [[Rock]]
| længde = A-side: 2 [[minut|min]]:22 [[sekund|sek]]<br />B-side: 2 [[minut|min]]:06 [[sekund|sek]]
| pladeselskab = [[Parlophone]]
| sangskriver = [[Lennon-McCartney]]
Linje 30:
 
'''Love Me Do''', der er skrevet af [[Paul McCartney]] (krediteret som [[Lennon-McCartney]]), starter med en bluesagtig mundharmonika, spillet af [[John Lennon]], hvilket helt klart var en af de ting, der gjorde, at nummeret var unikt og havde en interessant sound. Det blev indspillet i tre forskellige versioner med tre forskellige trommeslagere:
* Den første indspilning var den 6. juni 1962. Det var ved deres audition hos [[EMI]], og det var på det tidspunkt med [[Pete Best]] på trommer. Denne version blev ikke officielt udgivet før på [[Anthology 1]] fra 1995.
* Den 4. september 1962 var der endelig en ny indspilningsdag. Pete Best var blevt fyret og erstattet af [[Ringo Starr]] på det tidspunkt. Efter 17 indspilninger af Love Me Do var George Martin tilsyneladende tilfreds.
* Da B-siden skulle indspilles den 11. september 1962, viste det sig, at der pludselig var en anden trommeslager til stede. George Martin havde hyret en erfaren studietrommeslager ved navn [[Andy White]] bare for at være på den sikre side, og han var ikke helt tilfreds med Ringos præstation. '''P.S. I Love You''' blev indspillet med White på trommer og Ringo på [[maracas]]. Senere indpilledes '''Love Me Do''' igen med White på trommer og Ringo på [[tambourin]].
 
Det var imidlertid Ringo Starr versionen, der blev udsendt på de første udgivelser af singlen. Udgaven kan f.eks. findes på opsamleren [[Past Masters, Volume One]]. Andy White versionen er på Beatles debutalbum [[Please Please Me]].
 
== Yderligere Baggrundshistorie ==
 
Den allerførste gang, Beatles besøgte EMI studierne den 6. juni 1962 indspillede de fire numre efter en hel del øvning og presentation af et stort materiale. Disse numre var [[Besame Mucho]] og tre Lennon-McCartney kompositioner: "Love Me Do", "P.S I Love You" og "Ask Me Why". De blev angiveligt indspillet i den rækkefølge. Indspilningerne var under ledelse af George Martins assistent [[Ron Richards]]. George Martin selv blev først involveret, da en tekniker ved navn [[Norman Smith]] blev berørt af "Love Me Do" og sendte bud efter ham. Martin blev der resten af aftenen og ja, resten af Beatles karriere.
 
Efter halvfems dages venten vendte Beatles tilbage til deres anden indspilningsdag den 4. september 1962. Der blev øvet meget i løbet af eftermiddagen. Seks sange blev kørt igennem. Den ene var allerede valgt: "How Do You Do It", skrevet af [[Mitch Murray]]. George Martin insisterede på, at det skulle blive The Beatles første single, da han mente, at der manglede materiale med hit-status. Han var samtidig af den opfattelse, at dette nummer var en sikker nr. 1 på hitlisten. "Love Me Do" og "Please, Please Me" var også imellem de øvede numre. The Beatles omarrangerede Mitch Murrays version og det blev indspillet et utal af gange. Der var ikke meget ambition at finde i de indsplninger, så til sidst forstod George Martin buskabet og valgte, at give Lennon-McCartney kompositionerne en chance, En sjov krølle på historien er, at da [[Gerry and the Pacemakers]] senere indspillede "How Do You Do It" som deres første single, var det Beatles omarrangement og ikke Mitch Murrays, de kopierede. Den blev en klar nr. 1 på hitlisten med "Gerry and the Pacemakers".
 
Singlen blev færdiggjort den 11. september 1962 som beskrevet ovenfor under '''Indspilning'''. "P.S I Love You" var faktisk kandidat til A-siden fra starten af, men efter mixning blev det "Love Me Do".
 
== Musikere ==
 
'''Singleversionen fra 5. oktober 1962 og [[Past Masters, Volume One]]:'''
* [[John Lennon]] &ndash; [[mundharmonika]], sang
* [[Paul McCartney]] &ndash; bass, sang
* [[George Harrison]] &ndash; akustisk guitar
* [[Ringo Starr]] &ndash; trommer (på A-siden), maracas (på B-siden)
* [[Andy White]] &ndash; trommer (på B-siden)
 
'''Senere singleversioner og albummet [[Please Please Me]]:'''
* John Lennon &ndash; mundharmonika, sang
* Paul McCartney &ndash; bass, sang
* George Harrison &ndash; akustisk guitar
* Ringo Starr &ndash; tambourin (på A-siden), maracas (på B-siden)
* Andy White &ndash; trommer
 
'''Første audition (kun '''Love Me Do'''), der er på [[Anthology 1]]:'''
* John Lennon &ndash; mundharmonika, sang
* Paul McCartney &ndash; bass, sang
* George Harrison &ndash; elektrisk guitar
* [[Pete Best]] &ndash; trommer
 
== Kilder ==
 
''[[Hunter Davies]]: The Beatles: The Authorised Biography''